Hoe maak je soep met thee in plaats van bouillon?
Lieske van der Waals

Hoe maak je soep met thee in plaats van bouillon?

zondag 28 oktober 2018
Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Vervang de bouillon een keer met thee en experimenteer er op los. Zo zet je in een handomdraai je favoriete soep op tafel, maar dan met een twist. Wij gingen de uitdaging aan en maakten tomatensoep met Smoky Tarry Lapsang Souchong thee van Evans & Watson. Benieuwd hoe dat smaakte? Met dit recept kun je het zelf proberen!

Wat heb je nodig?
Voor 3 personen
5 theelepels losse Smoky Tarry Lapsang Souchong thee
800 ml water
3 eetlepels arachideolie
1 ui, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
400 g tomatenblokjes
3 theelepels verse rozemarijn, gesneden
Optioneel: 4 eetlepels crème fraîche 



Hoe maak je het?

  1. Breng het water aan de kook in een ruime pan. Schep de losse thee in een theefilter en laat deze, terwijl het vuur laag staat, 5 minuten trekken in het kokende water.

  2. Bak intussen de ui, paprika en paprikapoeder 5 minuten tot het geurt.

  3. Verwijder het theefilter uit het kokende water en je bouillon is klaar! Voeg hier het paprikamengsel en de tomatenblokjes aan toe. Breng het geheel aan de kook.

  4. Wanneer de soep kookt, voeg je de rozemarijn toe en kook je het geheel 20 minuten op laag vuur. Pureer de soep.

  5. Serveer direct en garneer eventueel met crème fraîche.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je wel eens met thee gekookt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

het is ongelooflijk hoe mensen vaak en overal rozemarijn gebruiken ....zooitje ... In zeer veel landen die plantje gebruiken ze slechts bij bruiloften en begrafenissen ...

11:57 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.