...

Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

door | 15 sep 2021 | Adv, aubergine, courgette, Groenteschotel, Recepten, Snel klaar, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit heerlijke recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen. Daarnaast hebben we een kortingscode voor je, scroll snel naar onder voor 15 euro korting op je eerste Crisp-bestelling!

Crisp: seizoensgebonden maaltijden en producten! 
Wij bestelden alle boodschappen voor deze maaltijd bij Crisp, zonder ook maar zelf een recept te hoeven bedenken. Naast boodschappen worden er namelijk wekelijks nieuwe vega recepten toegevoegd aan de app, waarbij je met één druk op de knop alle ingrediënten voor een recept kunt bestellen voor de volgende dag. Het is heel makkelijk: selecteer één of meerdere vegetarische recepten, klik het aantal porties aan en alles wat je nodig hebt aan boodschappen, wordt direct in je mandje geplaatst. Vul je boodschappenmandje aan met losse producten en klik, wanneer je mandje compleet is, op bestellen. Het leuke is dat Crisp een ander assortiment heeft dan je gewend bent van de reguliere supermarkt, waardoor je bijzondere producten kunt proberen. En omdat er direct inkopen gedaan wordt bij de makers en kwekers zelf, ben je gegarandeerd voorzien van supervers, lekker eten uit het seizoen! Zoals deze tomatenstoof met gerookte mozzarella – YUM!

Ingrediënten
voor 4 personen
250 g gerookte mozzarella
2 uien
2 knipbroden
4 teentjes knoflook
2 aubergines
2 courgettes
8 el olijven
800 g gepelde tomaten (uit blik)
20 g oregano
1 tl chilipoeder
2 el tomatenpuree
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze
1. Zorg dat je 2 knipbroden ontdooid hebt.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het brood af in 7 minuten.
3. Pel en snipper ondertussen 2 uien en 4 teentjes knoflook.
4. Verhit een scheut olijfolie en bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
5. Snijd 2 aubergines en 2 courgettes in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
6. Bak de groenten ongeveer 5 minuten tot ze licht beginnen te verkleuren. Breng op smaak met peper en zout.
7. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Snijd ondertussen 8 eetlepels olijven doormidden.
8. Voeg de olijven samen met 800 gram gepelde tomaten toe aan de pan en breng kort aan de kook.
9. Draai het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Hoe langer je deze saus laat staan hoe beter. Mocht je meer tijd hebben, laat hem dan vooral een half uurtje extra zachtjes garen.
10. Snijd 250 gram gerookte mozzarella in blokjes en voeg deze de laatste 2 minuten van de kooktijd toe, zodat ze iets zachter worden.
11. Pluk de blaadjes van 20 gram oregano, hak fijn en roer driekwart door de stoof. Gebruik de rest als garnering.
12. Roer 1 theelepel chilipoeder door de stoof en serveer met het brood.

Smakelijk!

KORTING OP JE EERSTE BESTELLING!
Wij hebben wat leuks voor je! Wij mogen €15 korting geven op je eerste bestelling bij Crisp. Het is heel eenvoudig: kies een recept uit de of blader door de app op zoek naar leuke vega(n) producten. Denk aan bijzondere delicatessen, verrassende spreads voor op brood, de allerlekkerste croissantjes (!) voor in de diepvries én een groot aantal vleesvervangers die je misschien nog niet kent. Plaats het seizoensgebonden recept en/of losse producten in je mandje, plan een bezorgmoment in en betaal direct in de app. Bestel je voor 22.00 uur, dan kunnen de boodschappen de volgende dag geleverd worden. Binnenkort worden jouw boodschappen thuisbezorgd, overdag of in de avond, net wanneer het jou goed uitkomt! Zelf proberen? Bestel dan nu met 15 euro korting in de Crisp-app!

Heb jij deze tomatenstoof met gerookte mozzarella gemaakt? Of heb jij een ander Crisp recept gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt