...

Toning Tonic met bleekselderij

door | 14 nov 2016 | bleekselderij, Detox, Recepten, Smoothie, spinazie

Print Friendly, PDF & Email

Ik groeide op in Mexico, waar mijn moeder me iedere dag een Quemagrasa Smoothie voorschotelde: deze ‘fat burner’-smoothie zat vol met verse grapefruit, peterselie en vooral heel erg veel bleekselderij. Bleekselderij is ontzettend goed voor je spijsvertering en gaat een opgeblazen gevoel tegen. Hierdoor zit je dus letterlijk en figuurlijk een stuk beter in je vel. Dat komt door NBP, het olieachtige stofje met een unieke balans van sodium en potassium. Daarnaast onttrekt bleekselderij vocht aan het lichaam, waardoor spieren beter te zien zijn (vandaar de naam van deze smoothie!). Deze factoren, gecombineerd met het feit dat bleekselderij je lever op een natuurlijke manier reinigt, zorgen ervoor dat bleekselderij ontzettend goed voor je is na bijvoorbeeld een iets te uitbundige vakantie of een avondje stappen.

Dit is mijn versie van de Quemagrasa Smoothie!

Ingrediënten
Voor 1 groot glas

2 stronken bleekbleekselderij, in grove stukken gehakt
1 roze grapefruit zonder schil
1 handvol spinazie
1 handvol peterselie, fijngehakt
1 appel, zonder kern en in stukjes gesneden
1 groot glas water (300 ml)
Eventuele zoetmaker: 4-5 blokjes bevroren mango, een beetje honing of wat stevia

Bereidingswijze
Zorg ervoor dat je grapefruit goed geschild is, want het witte gedeelte van de schil is behoorlijk bitter. Snijd de grapefruit in kwarten en haal de zaadjes eruit (of zeef de smoothie later, dat kan ook). Doe je bleekselderij, appel, grapefruit en spinazie in de blender, giet het water er overheen en blenden maar.

Je kunt de smoothie dus zeven om de zaadjes van de grapefruit er uit te halen. Daardoor verliest je smoothie wel wat vezels. Verder is-ie natuurlijk nog steeds hartstikke gezond. De bevroren mango is een suggestie, op die manier kun je de smoothie wat zoeter maken. Daardoor zit er wel wat meer suiker in. Een beetje honing kan natuurlijk ook.

Bon appetit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

celery-tonic-finished-1

Summary
recipe image
Recipe Name
Toning Tonic met bleekselderij
Published On
Hilary Metcalfe
Volg Hilary

Hilary Metcalfe

Voedsel nerd en de holistische voedingsdeskundige at Hilary Eats
Hilary Metcalfe is de voedsel nerd en de holistische voedingsdeskundige van De Hippe Vegetariër en oprichter van Hilary Eats, een online “Natural Foods Journal” dat zich richt op plantaardige gezondheid, het creëren van nieuwe recepten, advies geven omtrent fitness en nog veel meer. Haar unieke gezondheidsmethode Flow helpt je bij het vinden van een natuurlijk ritme in je dagelijks leven door koken, ingrediënten en je lichaam allemaal met elkaar te verbinden. Cook, Eat, Repeat is haar slogan.
Hilary Metcalfe
Volg Hilary

Latest posts by Hilary Metcalfe (see all)

2 Reacties

  1. Tania Goethals

    Is lekker en smaakvol.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt