Top 5: oude kerstrecepten
Mariëlle van Stek

Top 5: oude kerstrecepten

zondag 11 december 2016
De feestdagen komen inzicht en dus mogen we gaan nadenken wat we dit jaar gaan serveren tijdens het kerstmenu! Super leuk, maar soms toch ook ietwat stressvol. Hoeveel gangen, heb je een thema, hoe complex of juist eenvoudig moet het? Om je een eindje op weg te helpen, hierbij onze top 5 kerstrecepten van voorgaande jaren! En even geduld... want volgend weekend starten we met het kerstmenu van dit jaar!


Gevulde champignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag de amuse: gevulde kastanjechampignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch. Ideaal om te serveren op een mooie amuselepel of op een groot plateau. Kerst kan beginnen!

 

 


Spoom met Brasil Basil Lime sorbet en granita van limoen
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het tussengerecht: spoom met Brasil Basil Lime sorbet van vegan ijsmaker Professor Grunschnabel en granita van limoen. Een verrassende kerstspoom om de smaakpapillen op te frissen!

 

 

Gevulde pompoen met een rijke gierst
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Dit is het ideale hoofdgerecht: kleurrijk, warm en winters, met aardse smaken en een feestelijke presentatie.

 

 

Gepofte rode bieten met ricotta, venkel en roodlof
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het hoofdgerecht: gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof. Een mooi palet van aardse smaken.

 

 

 

Kruidige pompoen-amandelmelk
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Aan het einde van dit overheerlijke kerstdiner: een knapperig haardvuur en een kruidige pompoen-amandelmelk. Dan is het plaatje compleet.

 

 

Wat is jouw favoriete gerecht om voor een kerstdiner te maken? Deel jouw ideeën of foto's op Facebook, Twitter, Instagram of gewoon via de website. Wij zijn heel benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.