Tortellini
Isabel Schep

Tortellini

donderdag 08 december 2022
In het kookboek 'Voer' laat Tobias Camman zien hoe iedere thuiskok een eersteklas gerecht met een hoog restaurantgehalte op tafel kan zetten. Vandaag delen we het recept voor tortellini uit zijn boek. Als je het lastig vindt de Libanese labneh te vinden heb je van Tobias ook toestemming een roomkaas te gebruiken, maar hij zou dit wel jammer vinden ;). Onze review van het kookboek 'Voer' lees je hier.

Ingrediënten
voor 2 personen
voor het deeg
2 eieren
200 g tipo 00 bloem
olijfolie

voor de vulling
1/2 citroen, de zest
50 g ricotta
50 g labneh
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el citroensap

voor de salieboter
6 verse salieblaadjes
50 g boter

Bereidingswijze
1. Strooi de bloem in een bergje op het aanrecht en maak met je vingers een kuiltje in het midden, breek hier de eieren in. Draai met een vork rondjes door de eieren en pak elk rondje een beetje bloem mee tot het helemaal gemixt is. Voeg een scheutje olie toe en kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Het deeg is klaar als je de deegbal induwt en het terugveert naar zijn oude vorm. Wikkel in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom. Proef en breng op smaak met zout.
3. Haal het deeg uit de koelkast en haal door de pastamachine tot je uitkomt bij het dunste standje.
4. Bestrooi het werkblad met bloem, leg voorzichtig het platte deeg erop en steek hier rondjes uit. De overgebleven deegslierten kun je gebruiken als tagliatelle.
5. Vul elk rondje met 1/2 theelepel vulling en vouw dubbel tot een halve maan. Duw de randjes goed dicht, breng de twee puntjes naar elkaar toe en knijp samen. Leg ze even op een koele, droge plek.
6. Smelt ondertussen de boter in een kookpan op lage temperatuur, doe de salieblaadjes erbij en laat zachtjes pruttelen zonder de boter bruin te laten worden. Haal de blaadjes eruit en zet apart.
7. Kook de tortellini 3 minuten in ruim kokend water met een snuf zout, giet af en doe ze bij de nog warme boter.
8. Beweeg de pan met boter heen en weer zodat alle tortellini's bedenkt zijn met de boter. Verdeel de tortellini over de borden, garneer met wat citroenzest en een salieblad 


Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek ‘Voer‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!


Voer
Bol.com | Libris
Tobias Camman
€29,99 | Blossom Books 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.