Tosti & Toast: Bloemkoolwafels met tomaat en kaas
Anne Bolten

Tosti & Toast: Bloemkoolwafels met tomaat en kaas

woensdag 15 november 2017
De Old School tosti is weer helemaal hot! Alleen zijn we wel een beetje klaar met die standaard kaastosti, dus tillen we het begrip tosti naar een geheel hoger niveau! Met het boek Tosti & Toast van Fern Green kan je jezelf helemaal uitleven om de origineelste creaties te maken die verder gaan dan het oorspronkelijke geroosterd broodje met kaas. Wij mogen het recept delen van deze heerlijke bloemkoolwafels met geroosterde tomaat en kaas.

Dit is echt een wafel 2.0. Gemaakt zonder brood, zijn de krokante wafels met druipende kaas de perfecte glutenvrije optie. Iedereen zou ze een keer moeten proeven!

Wat heb je nodig voor de wafels?
2-3 personen

  • 250 g bloemkool, geraspt

  • 130 g stevige mozzarella, geraspt

  • 100 g belegen Goudse kaas, geraspt

  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 grote eieren

  • 1 lente-ui, in fijne ringetjes

  • 1 tl dijonmosterd

  • 2 el fijngehakte bieslook

  • 2 el fijngehakte bladpeterselie

  • 2 grote tomaten, in dikke plakken

  • 1 el kristalsuiker

  • 1 el olijfolie

  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak


Hoe maak je de wafels?

  1. Doe de geraspte bloemkool in een pan met twee eetlepels water, breng aan de kook en laat inkoken tot het water is verdampt. De bloemkool moet gaar zijn – is de structuur nog te hard, voeg dan nog een eetlepel water toe en laat weer inkoken.

  2. Pureer in een keukenmachine 100 gram van de mozzarella met de gekookte bloemkool, Goudse en Parmezaanse kaas, eieren, lente-ui, mosterd en kruiden tot een gladde puree.

  3. Verhit een wafelijzer en schep het beslag in de vorm. Schep de vorm niet te vol. Bak de wafels 8 minuten in een wafelijzer, of bak ze 8 minuten aan elke kant in een grillpan op het fornuis, tot de wafels krokant en goudbruin zijn.

  4. Verwarm intussen de (boven)grill voor op de hoogste stand. Leg de tomaten op een bakplaat, bestrooi ze met de kristalsuiker, sprenkel er de olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Gril de tomaten ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Leg de wafels op een bord en beleg twee ervan met de tomaten. Verdeel er de rest van de mozzarella over en druk de andere wafels er voorzichtig op. Serveer direct.


Heb jij deze zoete tosti's naar het recept van Fern Green gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Tosti & Toast
Fern Green
Uitgever: Good Cook 
ISBN: 9789461431738
Prijs 14,95

Op zoek naar de beste tosti ijzer? Lees dit artikel eens! Liever een lekkere wafel maken? In dit artikel bespreken we onze favoriete wafelijzers!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hoeveel wafels maak je met deze ingrediënten?

12:05 19 januari 2024

Hi Isabelle, Dit recept is voor 2-3 personen! Groetjes, Daniëlle

12:05 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.