Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

De Old School tosti is weer helemaal hot! Alleen zijn we wel een beetje klaar met die standaard kaastosti, dus tillen we het begrip tosti naar een geheel hoger niveau! Met het boek Tosti & Toast van Fern Green kan je jezelf helemaal uitleven om de origineelste creaties te maken die verder gaan dan het oorspronkelijke geroosterd broodje met kaas.

De basis
Voor je aan de slag gaat lees je in Tosti & Toast alles over de basis van gegrilde sandwiches. Je leert vier handige tips die je helpen om zelf de perfecte tosti te bouwen. Fern Green bespreekt ook alle mogelijke manieren om de broodjes te roosteren of grillen. Gebruik je een tosti-ijzer, een paninimaker, de ouderwetse koekenpan, een wafelijzer, de gril of toch een broodrooster? Vervolgens moeten we ook het juiste brood in huis halen, dus staan alle mogelijke soorten voor je opgesomd. En een klassieke tosti zou geen tosti zijn zonder een laag gesmolten kaas, dus leer je ook welke kaassoort het beste smelt. En als finishing touch lees je als laatste stap hoe je je tosti een extra smaakaccent meegeeft.

De recepten
Tosti & Toast beschrijft meer dan 50 recepten voor tosti’s, panini’s en andere gegrilde sandwiches. In het eerste hoofdstuk staan alle klassiekers, die voor vegetariërs niet zo interessant zijn. Maar in de hoofdstukken daarna staan wel veel opties zonder vlees. De avontuurlijke tosti’s zijn allemaal super verrassend met smaken die je zelf nooit zou combineren. De broodjes worden gegrild samen met portobello, tijmboter, bladspinazie, avocado, dukkah, geroosterde wortel, geitenkaas, broccoli, burrata en noem maar op! Vervolgens is er een heel hoofdstuk gewijd aan kaastosti’s. Alle soorten kaas komen aan bod. Als je houdt van goedgevulde broodjes om de stevige trekt te stillen is het vierde hoofdstuk ideaal. De gegrilde sandwiches uit dit hoofdstuk zou je prima als avondmaal kunnen eten. Denk hierbij aan een bombay masala tosti of bloemkoolwafels met geroosterde tomaat en kaas. Hmmmm. Het laatste hoofdstuk is mijn absolute favoriet: de zoete tosti’s! Heerlijke zoete feestjes met originele combinaties.

De layout
De kaft is opvallend geel en verder rustig met een eenvoudig getekende sandwich erop. Het boek is opgedeeld in duidelijke hoofdstukken met achterin een zoekregister, waardoor je zo op de tosti terecht komt waar je zin in hebt. De recepten zijn overzichtelijk beschreven met suggesties voor verschillende broodsoorten en de beste bereidingswijze. Daarnaast staat een mooie afbeelding van de tosti op een hele bladzijde, zodat je een goed beeld krijgt hoe je sandwich eruit gaat zien. Helaas staan er dus ook vleestosti’s in, met benodigde afbeeldingen.

Al met al…
Alhoewel het boek Tosti & Toast niet geheel vegetarisch is, staan er genoeg recepten in zonder vlees. Ook staan er een aantal vleestosti’s in die je prima vegetarisch zou kunnen maken. Ideaal voor een snel broodje tussendoor of juist voor een spannend tosti-festijn!

Tosti & Toast
Fern Green
Uitgever: Good Cook 
ISBN: 9789461431738
Prijs 14,95

Ben jij benieuwd geworden naar dit kookboek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

Summary
Kookboek recensie: Tosti & Toast + WIN
Article Name
Kookboek recensie: Tosti & Toast + WIN
Description
De Old School tosti is weer helemaal hot! Met het boek Tosti & Toasts maak je zelf de verrassende, originele gegrilde sandwiches.
Author