Op dit moment zijn ze helemaal hot: avocado burger buns, ofwel burgers met avocado in plaats van brood. Sinds kort kun je de te gekke avocado burgers eten in Amsterdam, maar hoe tof is het om ze zelf te serveren? Maak er een plantaardige tempeh burger bij en je steelt de sterren van de show! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met toppings, maar vandaag delen we het recept voor The Asian Burger.
Wat heb je nodig?
Voor 1 Aziatische burger + toppings:
- 1 rijpe avocado
- 3-4 shiitake paddenstoelen, gebakken
- 3 radijsjes, in plakjes
- 1 theelepel sesamzaadjes
Voor 3-4 tempeh burgers:
- 400 gram blok tempeh
- 2 tenen knoflook
- 1 middelgrote ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 130 gram bloem
- 1 flinke theelepel maizena
- 2 eetlepels sojasaus
- zout en peper naar smaak
Hoe maak je de burgers?
Begin met de tempeh burgers. Snij de tempeh in plakken en stoom deze voor zo’n 10 minuten boven kokend water. Snij ondertussen de knoflook en ui in stukjes en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie. Bak de tempeh mee voor zo’n twee minuten en schep alles vervolgens in een keukenmachine. Maal fijn tot er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed hier de bloem, maizena, 2 eetlepels sojasaus en zout en peper doorheen. Verdeel het deeg in drie of vier ballen. Dit hangt er vanaf hoe groot en hoeveel burgers je wil hebben. Bak de burgers in 2 eetlepels olijfolie tot ze bruin verkleurd zijn.
Maak vervolgens de avocado buns. Halveer een avocado en verwijder de pit. Pel de schil voorzichtig van de avocado en snij een dun plakje van de bolle kant van één van de helften. Dit zorgt ervoor dat de burger straks rechtop kan blijven staan. Beleg de avocado vervolgens met de gebakken shiitake paddenstoelen, radijsjes en de burger en plaats de andere helft van de avocado er bovenop. Strooi nog wat sesamzaadjes over de bovenkant en serveer!
Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties