...

Aardbeientaart

door | 6 jul 2021 | Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we het recept voor een super feestelijke en zomerse lekkernij: aardbeientaart. Met dit recept maak je niet alleen een taart die verrukkelijk van smaak is, maar ook eentje die helemaal vegan is! Het recept komt namelijk uit het kookboek ‘Van de vegan bakker’ van meesterbakker Rodolphe Landemaine. Hierin vind je een heleboel heerlijke, veganistische recepten voor brood, gebak, taart, koekjes en meer. Of je vandaag nou iets te vieren hebt of niet, deze geweldige aardbeientaart móet je maken. Gegarandeerd genieten!

Ingrediënten
Voor 1 taart van 6 tot 8 stukjes

Voor het Bretonse zanddeeg
135 g plantaardige margarine
65 g poedersuiker
65 g amandelmeel
30 g sojamelk
100 g tarwebloem (T45)

Voor het banketbakkersroom
225 g sojamelk
25 g rietsuiker
4 g vanillepasta
25 g druivenpitolie
20 g maïzena

Voor de garnering
500 g aardbeien
poedersuiker

Bereidingswijze
Bereiden: 40 minuten
Rusten in de koelkast: 30 minuten
Bakken: 45 minuten

1. Maak het Bretonse zanddeeg: meng in de kom van een keukenmachine met platte menghaak de zelfgemaakte margarine, poedersuiker en het amandelmeel. Voeg de sojamelk toe en meng nogmaals. Doe de tarwebloem erbij en meng alles tot een zanderige textuur ontstaat.
2. Verhit de oven tot 160 °C (heteluchtoven). Rol het Bretons zanddeeg met een deegroller uit tot een dikte van 1,5 cm. Leg er een ingevette taartring met een diameter van 22 cm op en steek er een deegschijf uit. Zet die 45 minuten in de oven en laat afkoelen.
3. Maak intussen de banketbakkersroom (zie pag. 62). Spuit met een spuitzak een laag banketbakkersroom in het midden van het deeg.
4. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze in een rozetvorm op de hele taart. Strooi er tot slot wat poedersuiker over.

Ben jij benieuwd geworden naar Van de vegan bakker? En heb jij deze aardbeientaart ook gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Van de Vegan Bakker: Aardbeientaart
Article Name
Van de Vegan Bakker: Aardbeientaart
Description
Uit het kookboek 'Van de Vegan Bakker' van Rodolphe Landemaine delen we vandaag een super zomers, feestelijk recept voor... aardbeientaart!
Author
Willemijn van Bree

Willemijn van Bree

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Willemijn is een creatieve communicatiestudente met een liefde voor food, fashion, schrijven en natuur. Ook zij is vegetariër en altijd op zoek naar de allerbeste vegaburger. In haar vrije tijd is ze het liefste bezig met het bakken van de lekkerste hartige taarten, muziek maken, of een bezoekje brengen aan haar thuisland, Brabant.
Willemijn van Bree

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt