...

Jamie Oliver’s VEG! paddenstoelen stroganoff

door | 7 nov 2019 | paddenstoelen, Recepten, Snel klaar

Print Friendly, PDF & Email

Eindelijk is ‘ie er dan: het langverwachte nieuwe kookboek van Jamie Oliver: VEG! VEG is een kookboek dat vol staat met super makkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. Groenten zijn heerlijk en vullend en dat is precies wat Jamie ons laat zien. Vandaag delen wij één van zijn recepten: paddenstoelen stroganoff!

Ingrediënten
Voor 2 personen
20 minuten bereidingstijd
400 g gemengde paddenstoelen
1 rode ui
2 tenen knoflook
4 zilveruitjes
2 cornichons
4 takjes verse bladpeterselie
olijfolie
1 el kappertjes
50 ml whisky
gerookte paprikapoeder
80 g demi crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Bereid om te beginnen alle ingrediënten voor: maak de paddenstoelen schoon en scheur de grotere in stukjes. Pel de rode ui en knoflook en snijd ze in dunne ringen en plakjes. Snijd de zilveruitjes en cornichons flinterdun. Pluk en snipper de peterselieblaadjes en snijd de steeltjes fijn.
  2. Zet een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag met de paddenstoelen en rode ui op hoog vuur, schud de pan om ze uit te spreiden en bak ze 5 minuten terwijl je regelmatig roert (hierdoor komt de nootachtige smaak goed los). Sprenkel er 1 eetlepel olie over en doe de knoflook, zilveruitjes, cornichons, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij.
  3. Schenk na 3 minuten de whisky in de pan, kantel hem voorzichtig om de vlam in de pan te laten slaan, of steek de alcohol voorzichtig aan met een lucifer (pas op je wenkbrauwen!) Voeg nadat de vlammen gedoofd zijn ¼ theelepel paprikapoeder, de crème fraîche en peterselie toe, en meng alles goed. Giet er een scheutje kokend water bij om het paddenstoelenmengsel een mooie, sausachtige consistentie te geven en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  4. Verdeel de stroganoff over de borden, strooi er een snufje paprikapoeder op en geef er luchtige rijst bij.

Tip! Zoek in de supermarkt of op de boerenmarkt naar wilde paddenstoelen uit het seizoen – die maken deze heerlijke stroganoff extra bijzonder.

Heb jij dit recept of een ander recept uit VEG gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

VEG
Jamie Oliver
Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021573397
Prijs: €29.99

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Jamie Oliver's VEG! paddenstoelen stroganoff
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

5 Reacties

  1. Heleen

    Heerlijke schotel, het is even wat scheuren en snijden maar na ene goede voorbereiding ook maar weer zo klaar!

    Antwoord
  2. Jolein

    Vandaag gemaakt en het was erg lekker! Goede smaak combinatie. Spannend en leuk met het flamberen. Voor de vorige reactie, als het goed is verbrand alle alcohol er uit omdat je het aansteekt.

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Jolein, leuk om te horen dat je het lekker vond! En dankjewel voor de tip 🙂 Groetjes, Mariëlle

      Antwoord
  3. Els

    Klinkt heerlijk, maar is er een alcoholvrij alternatief voor het gebruik van whisky? Hebben een peuter thuis en ik ben zelf zwanger.. dank je!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Els, in principe kan je dit ook vervangen door bouillon 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt