Vega budget: spaghetti en courgetti met spinazie-avocado saus
Sammie Eslamimoghaddam

Vega budget: spaghetti en courgetti met spinazie-avocado saus

zaterdag 11 januari 2020
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: spaghetti en courgetti met spinazie-avocado saus!

Ingrediënten
voor 4 personen
300 g volkoren spaghetti
1 courgette (gespiraliseerd tot courgetti)
250 g spinazie
2 avocado's
1 teentje knoflook
80 g Parmezaanse kaas
150 g tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Spiraliseer de courgette (of snijd de courgette dun) tot courgetti. Voeg de courgetti de laatste minuut toe aan de kokende pasta. Giet daarna het water af.

  2. Doe het teentje knoflook, de avocado's, de helft van de Parmezaanse kaas en 150 gram spinazie in een keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Als het moeilijk gaat, kun je 2 à 3 eetlepels water toevoegen om het makkelijker te blenden. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  3. Snijd de tomaatjes doormidden.

  4. Leg een handje van de resterende spinazie op de borden en verdeel de spaghetti & courgetti mix hier overheen. Verdeel de saus over de borden en maak het af met de overige Parmezaanse kaas en de tomaatjes.


Makkelijk en snel! Eet smakelijk!

Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten in de reacties of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

3 Reacties

Wordt er bij jullie ook gelet op het vet I.v.met cholesterol.

11:46 19 januari 2024

Hoi Wil, bedankt voor je vraag! De focus bij onze receptontwikkeling ligt niet per se op het cholesterol, echter bevatten onze recepten over het algemeen (zeker de recepten zonder kaas), weinig verzadigd vet en voornamelijk onverzadigd vet in de vorm van plantaardige olie, noten en bijvoorbeeld producten zoals avocado.

11:46 19 januari 2024

Dit recept smaakt verassend goed! Ik deed er zelf meer parmezaanse kaas op, flink wat peper en zout en de courgette deed ik zelf wat minder van maar wat smaakt dit lekker

11:46 19 januari 2024

Klinkt lekker, maar is de spinaziesaus koud??

11:46 19 januari 2024

Hoi Janny, de spinaziesaus is inderdaad koud. Klinkt misschien gek, maar het is koud juist erg lekker ;-)

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.