...

Vega budget: witlof plaattaart met peer en hazelnoten

door | 18 feb 2023 | Budget, De Hippe Vegetariër, Recepten, witlof

Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Deze keer delen we het recept voor een witlof plaattaart met peer en hazelnoten!

Ingrediënten

voor 4 personen
6 plakjes bladerdeeg
1 peer, geschild en in plakjes
1-2 stuk(s) witlof
½ el boter
2 tl honing
1-2 tl citroensap
1 handje hazelnoten, grof gehakt
paar takjes tijm

Bereidingswijze

1. Haal de bakplaat uit de oven en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de onderkant van de stronk(en) witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen en doe deze in een kom.
3. Verwarm in een pannetje de boter met de honing en wat tijm. Giet de boter in de kom met lof en hussel. Laat eventjes staan.
4. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op de bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 10 minuten.
5. Hussel de plakjes peer in een kom met wat citroensap.
7. Haal de bakplaat uit de oven en beleg met de witlof. Maak af met wat plakjes peer. Strooi de gehakte hazelnoten over de plaattaart en schuif deze nog 25 minuten in de oven.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: witlof plaattaart met peer en hazelnoten
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 28 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

10 Reacties

  1. Mariska

    Ik had de peer vervangen door appel en de hazelnoot door walnoten. Viel hier erg in de smaak, zelfs bij m’n dochter van 8

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Mariska,

      Dt klinkt heerlijk! Fijn dat je dochtertje het recept ook lekker vond! 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  2. Olga

    Ziet er lekker uit, maar wel erg weinig groenten, zo kom je natuurlijk nooit aan je 250 gram per persoon.
    ik ga het voor 2 personen maken maar wel met 600 gram witlof en 4 plakjes bladerdeeg

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Olga, je kunt naast de plaattaart natuurlijk altijd een salade of soep serveren 🙂

      Antwoord
  3. Inge

    Ik heb nog nooit witlof gehad en dit recept lijkt me heel lekker, maar mijn man meent zich uit zijn kindertijd te herinneren dat witlof erg bitter is, klopt dat?

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Inge, daar heeft je man gelijk in! Van nature is witlof redelijk bitter inderdaad. Maar het ligt er natuurlijk aan wat je er mee doet qua bereiding. De peer in dit gerecht maakt het al meteen een stuk zoeter. In zo’n taart zal het anders smaken dan wanneer je dit los eet. Ik zou het zeker proberen 🙂

      Antwoord
  4. Hendrika

    Gisteren het plaattaartje gemaakt. De combi was lekker als lunch voor 4 personen en als hoofdgerecht voor 2 personen. Ik vond 1 peer wat weinig en had nog een halve banaan; die erbij in lengteplakken. Zelfs mijn vleesliefhebbende man vond het lekker (had er nog wel een plak beenham bij).

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Hendrika, wat leuk om te horen dat dit gerecht goed in de smaak is gevallen 🙂

      Antwoord
  5. Dennis

    Ik heb hem gemaakt! Ook alles vervangen voor vegan producten en vond het heel lekker!! Alleen vulde het niet heel erg, had nog best veel honger na het eten

    Antwoord
  6. Kirsten

    Ik heb het gemaakt, maar de boter en honing vervangen door veganistische alternatieven. Verder ook nog vegan parmesan toegevoegd en na het bakken nog wat extra “honing” en tijm en vegan parmesan eroverheen. Erg lekkere combi van hartig en zoet.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt