Vega curry: Linzen kofta
Lauren Kreijger

Vega curry: Linzen kofta

donderdag 11 juli 2019
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis, zoals deze linzen kofta bijvoorbeeld! Linzen kofta is een populaire streetfoodsnack in India en Bangladesh, vol proteïnerijke rode linzen, chana dhal en mungbonen. De linzen kofta kun je serveren als hoofdgerecht met kormasaus en rijst, als voorgerecht of als hapje.

Ingrediënten
Voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd
90 g mungbonen, een nacht geweekt
170 g rode linzen, een nacht geweekt
85 g kikkererwten, 4 uur geweekt en gekookt
1⁄2 theelepel gemberpasta
1⁄2 theelepel chili- en korianderpasta
1⁄2 theelepel knoflookpasta
1⁄2 theelepel gemalen chilipeper
1⁄2 theelepel grillkruiden
1 theelepel gemalen kurkuma
1⁄2 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1⁄2 theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1 kleine ui, in dunne ringen
2 groene piripiri’s of rawits, fijn gehakt
1⁄2 theelepel kruidenzout
2 eetlepels aardappelzetmeel
1⁄2 handvol koriander
1⁄2 theelepel zout
koolzaadolie om te frituren

Bereidingswijze
1. Mix in een grote kom de bonen, linzen en kikkererwten grof met een staafmixer. Meng de overige ingrediënten erdoor en vorm er met je handen ronde balletjes van.
2. Verhit de olie in een frituurpan of een diepe koekenpan tot 160 °C. Frituur de balletjes in porties goudbruin.
3. Geef er rijst en kormasaus bij of serveer apart als snack met mangochutney, raita of tamarindesaus

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vega curry van Nahid Hassan gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vega curry
Nahid Hassan
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016120
Prijs: €19,99

3 Reacties

Heb je enig idee welke grill kruiden bedoeld worden? Ik heb vandaag het boek gekocht en bij veel recepten staat een thee lepeltje grill kruiden in de ingrediëntenlijst. Geen idee wat ik hierbij moet gebruiken. Hierdoor twijfel ik toch om het boek terug te brengen.

11:50 19 januari 2024

Hoi Floor, ik begrijp je volkomen, op deze manier blijft het lastig om te bepalen welke kruiden er bedoeld worden. Ik heb even een klein onderzoekje gedaan en kom als ik kijk naar de meeste kant-en-klare grillkruiden uit de supermarkt tot de conclusie, dat deze over het algemeen allemaal de volgende specerijen bevatten: paprika, koriander, komijn, gember, chilipeper, ui en zout. Je kan dus van deze kruiden zelf een mix maken naar smaak :-) Veel kookplezier!

11:50 19 januari 2024

Dat ziet er heerlijk uit. In welke hoeveelheden zou je de gember, chili en knoflook gebruiken als je ze gedroogd (of evt vers) gebruikt?

11:50 19 januari 2024

Hoi Hilde, ik denk dat in dit recept één vers teentje knoflook, 1/2 verse chilipeper (fijngesneden) en 2 cm gember (geschild en geraspt) volstaat. Gedroogde ingrediënten vind ik iets lastiger. Ik denk dat je hier halve of misschien zelf hele theelepels kunt aanhouden dus: 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl gemberpoeder. Ik zou hier mee beginnen en aanpassen waar nodig na het proeven! Veel kookplezier :-)

11:50 19 januari 2024

Lekker!! Waar haal je korianderpasta? Op het internet kan ik het niet vinden.. Gr.

11:50 19 januari 2024

Hoi Billy, ik verwacht dat dit product bij de toko verkrijgbaar is :-)

11:50 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.