Nina Olsson. Mocht je haar nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Met haar blog Nourish Atelier en haar twee eerdere kookboeken Bowls of Goodness en Veggie Burgers inspireert Nina ons met vegetarische gerechten het hele jaar door. Zo doet ze dit ook met de feestdagen in haar nieuwe boek VEGA FEEST. Wij zijn dol op feestelijke gerechten en kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het opdoen van inspiratie. Wij worden dan ook heel blij van dit gerecht met zoete aardappel, boerenkool en pikante kikkererwten met daarbij een dressing van citroen en amandel! Deze machtige salade heeft een heleboel smaken en texturen. De geslonken boerenkool en zachte zoete
aardappel vormen een perfecte combinatie met de pikante, geroosterde kikkererwten.
Ingrediënten:
voor 4 personen
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in kleine partjes
een blik van 400 g kikkererwten, uitgelekt, gespoeld en drooggedept
75 g boerenkool of cavolo nero (zwarte bladkool), zonder steeltjes en gehakt
3 el granaatappelpitjes
75 g babyspinazieblaadjes
2 wortels, julienne gesneden
½ rode ui, in ringen
½ tl zoet paprikapoeder
¼ tl chilivlokken
½ tl gemalen komijn
avocado, in plakjes (desgewenst)
2 plakjes radijs, als decoratie (desgewenst)
Citroen-amandeldressing:
150 ml plantaardige melk
3 el amandelboter
2 el shoyu-sojasaus of tamarisaus
1 tl citroensap
2 tenen knoflook
1 tl honing of agavesiroop
½ tl geperste knoflook (of geraspte verse gember, als variatie)
overige sla-ingrediënten
Bereidingswijze:
- Verhit de oven tot 230 °C/gasovenstand 8 en bekleed één of twee bakplaten met bakpapier. Hussel de partjes zoete aardappel in een kom met 1 eetlepel van de olijfolie, het zout en de komijn door elkaar.
- Hussel de kikkererwten in een andere kom met de resterende olijfolie, het paprikapoeder en de chilivlokken door elkaar. Spreid de partjes aardappel en de kikkererwten gescheiden op de plaat (of platen) uit en rooster ze 30 minuten.
- Verhit een koekenpan op matig hoog vuur, sprenkel er een scheutje olijfolie in en bak de boerenkool of cavolo nero tot de blaadjes geslonken zijn. Strooi er een snufje peper en zout op.
- Klop de ingrediënten voor de citroen-amandeldressing met een handmixer in een kan door elkaar.
- Hussel alles in een grote slakom door elkaar en serveer de salade met de dressing.
Ben jij fan van Nina Olsson? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
VEGA FEEST
Nina Olsson
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €20,-
0 reacties