...

VEGA FEEST van Nina Olsson: mangocheesecake zonder bakken

door | 8 nov 2018 | Glutenvrij, Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Nina Olsson. Mocht je haar nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Met haar blog Nourish Atelier en haar twee eerdere kookboeken Bowls of Goodness en Veggie Burgers inspireert Nina ons met vegetarische gerechten het hele jaar door. Zo doet ze dit ook met de feestdagen in haar nieuwe boek VEGA FEEST. Wij zijn dol op feestelijke gerechten en kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het opdoen van inspiratie. We beginnen eens aan het eind van de maaltijd bij het dessert in de vorm van deze vegan mangocheesecake zonder bakken. Ideaal om van tevoren klaar te maken en je gezelschap mee te verrassen. Of om op een donkere dag jezelf te verwennen met een hapje taart, terugdenkend aan de zon, terwijl je verder wegkruipt onder een dekentje ;).

Ingrediënten
voor de bodem:
250 g gemengde geroosterde of rauwe noten, zoals amandelen en cashewnoten, ongezouten
150 g medjouldadels, zonder pit, grofgehakt
½ tl zeezout

voor de toplaag:
100 g kokosolie
100 g mangopulp
2 el agavesiroop
250 g rauwe cashewnoten, 2-4 uur in water geweld, uitgelekt
1 tl limoensap

Extra: 
taartvorm (20 cm)
6 personen om de taart mee op te eten!

Bereidingswijze

  1. Doe voor de bodem de noten in een keukenmachine en pulseer ze tot grove kruimels. Voeg de dadels en het zout toe, laat de machine draaien tot het mengsel korrelig en plakkerig is en druk het in een egale laag in de bodem van een springvorm.

  2. Doe voor de toplaag de kokosolie beetje bij beetje bij de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en hak er een glad mengsel van.

  3. Giet het mengsel op de bodem en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet de taart minstens een uur in de vriezer, of tot hij stijf is.
  4. Haal de cheesecake uit de vorm en laat hem voor het serveren 20 minuten op kamertemperatuur staan.


Ben jij fan van Nina Olsson? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

VEGA FEEST
Nina Olsson
Uitgeverrij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €20,-

Summary
recipe image
Recipe Name
Mangocheesecake zonder bakken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt