Borreltijd! Vega hapjes saai? Zeker niet. De luxe, culinaire maar makkelijke hapjes uit het boek Vega hapjes easy van Jessica Oldfield maken jouw vegetarische borrel stukken leuker. Hier kun je je gasten gegarandeerd mee imponeren. Ideaal voor als je wilt uitpakken straks tijdens de feestdagen, maar niet te veel moeite wilt doen. Vandaag: knapperige tofu met bloedsinaasappel en macadamianoten geserveerd in witlofbootjes. Simpel, snel en lekker!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 bloedsinaasappel of Valencia-sinaasappel, geschild en de partjes in stukjes
80 g stevige tofu, in blokjes, met zout en peper bestrooid en goudbruin en knapperig gebakken
20 g macadamianoten, 10 g fijngehakt, 10 g heel gelaten
klein handje korianderblaadjes, grof gesneden, plus wat hele blaadjes als garnering
60 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor de rood- of witlof
2 eetlepels frambozen- of balsamicoazijn
8 kleine blaadjes rood- of witlof
Bereidingswijze
Schep de sinaasappel, tofu, fijngehakte macadamianoten en fijngesneden koriander in een kom door elkaar. Roer in een ander kommetje de olie en azijn door elkaar en schenk de dressing over het tofumengsel. Wrijf de witlof in met wat olie en schep het tofumengsel in de blaadjes. Rasp de hele macadamia’s erover en garneer met koriander.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vega hapjes easy
Jessica Oldfield
Uitgeverij Becht
€19,99
0 reacties