Vega vleesklassieker: lasagne bolognese
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: lasagne bolognese

zaterdag 14 april 2018
Lasagne met bolognese saus uit de Italiaanse plaats Bologna is een populair gerecht in de hele wereld. Tegenwoordig kun je grenzeloos variëren met deze pastasoort. In een handomdraai maak je een heerlijke schotel met verschillende groenten en saus. Dit is een romige lasagne gemaakt met spinazie: een gezonde, ijzerrijke groente!

Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gram lasagnebladen
450 gram diepvries spinazie (deelblokjes)
500 gram gezeefde tomaten
250 gram mascarpone
100 ml melk
100 gram geraspte kaas
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olie
zout en peper naar smaak
Eventueel een salade of snacktomaatjes


Bereidingswijze
1. Doe de diepvries spinazie in een grote kom en ontdooi deze (in de magnetron).
2. Fruit de gesneden ui en knoflook in olie en voeg de gezeefde tomaten toe. Strooi wat zout & peper en leg deze saus apart.
3. Meng de mascarpone met lauwwarme melk. Roer de mascarponemix door de ontdooide spinazie.
4. Verwarm de oven op 180 graden.
5. Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal van 31 cm (inhoud 2,3 liter). Doe daarover een derde van de lasagnebladen en dan een laagje spinazie erover. Herhaal deze volgorde nog twee keer.
6. Strooi de geraspte kaas erover. 
Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven en serveer deze eventueel met een frisse salade of snacktomaten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier. 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

4 Reacties

Hoi, In stap 5 van het recept moet je neem ik aan ook de mascarpone/spinazie toevoegt? Het geheel leverde wel een dunne saus op, dus meer een lasagne soep. Met de tip om linzen erbij te doen wel Ok, maar iets dikker mag wel.

12:01 19 januari 2024

Hi Winfried, Dat klopt! Wat vervelend dat de saus dun werd! Bij een volgend, soortgelijk recept, zullen we de spinazie goed droog maken en laten uitlekken. Wie weet dat dat al iets scheelt. Bedankt voor de tip! Lieve groet, Jitske

12:01 19 januari 2024

Deze lasagne net gemaakt. Ik heb er wel wat aan veranderd n.l. bij de tomatensaus gehakte champignons toegevoegd en bij de mascarpone wat gorgonzola. Maakt het geheel iets pittiger. De spinazie was vers. We hebben er heerlijk van gesmuld. Zeker voor herhaling vatbaar.

12:01 19 januari 2024

Hi Lieneke, Wat leuk om te horen dat jullie hebben gesmuld van deze lasagne! Jouw aanpassingen klinken ook heel erg lekker :-) Groetjes, Robin

12:01 19 januari 2024

Dit is een superlekker gerecht. Erg van genoten!

12:01 19 januari 2024

Zojuist de lasagne gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Hij was heerlijk!! Bedankt voor het recept.

12:01 19 januari 2024

Graag gedaan! Fijn dat je het lekker vond Hilde.

12:01 19 januari 2024

Heerlijk recept! Wij doen nog een blik bruine linzen door de tomatensaus voor een wat vlezigere saus.

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.