Zoals jullie weten is het bijna zover! Van 9 t/m 15 maart is het alweer de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees! Daar doen wij elke dag aan mee, maar tijdens deze weken dagen wij ook alle carnivoren en flexitariërs uit om één week volledig vegetarisch te eten. Om te laten zien dat vegetarisch eten niet saai of moeilijk hoeft te zijn, plaatsen we elke dag een lunch en diner recept om je op weg te helpen!
Aan de hand van 7 eiwitbronnen nemen we jullie mee in een week zonder vlees. Eieren, zeewier, vleesvervangers, bonen, noten, peulvruchten en paddestoelen staan centraal. Iedere dag komen er twee recepten online waarvan één lunch en één diner recept, met beide een andere eiwitbron in de hoofdrol. Gebrek aan inspiratie is dus geen reden meer om deze week niet vega te gaan. Ook jij kan het, echt! Het weekmenu boordevol vegetarische gerechten zie je hieronder.
Het vegetarisch weekmenu voor de Nationale Week Zonder Vlees!
We laten je graag zien dat elke dag een vega-feestje kan zijn, van vegetarische kip-kerriesalade op de boterham tot zelfgemaakte notenburgers én van umami sushi burrito tot kruidige taco’s. We hopen dat je met deze recepten moeiteloos de week door komt en misschien wel geïnspireerd bent om vaker vegetarisch te eten. Veel kookplezier!
Maandag:
- Bonensoep met pasta en parmezaanse kaas
- Ramen met zeewier
Dinsdag:
- Toast met homemade notenpasta en fruitspread (Peanutbutter jelly time)
- Klassieke spaghetti bolognese met vega gehakt
Woensdag:
- Eggwrap met spinazie, hüttenkäse en tomaat
- Paddenstoelenquiche met groene salade
Donderdag:
- Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh
- Taco’s met linzen, avocado en salsa
Vrijdag:
- Sushi burrito
- AVG notenburger met groente en aardappel traybake
Zaterdag:
- Vega kipkerrie salade voor op brood
- Groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita
Zondag:
- Paddestoelen met tijm op toast
- Gebakken rijst met gemarineerde tofu
En hoe dat er dan uit ziet, een compleet vegetarisch weekmenu, dat zie je hier.
- Bonensoep met pasta en parmezaanse kaas
- toast met homemade notenpasta en fruitspread
- Eggwrap met spinazie, hüttekäse en tomaat
- Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh
- Sushi burrito
- Vega kipkerrie salade
- Paddenstoelen met tijm op toast
- Ramen met zeewier
- Klassieke spaghetti bolognese met vega gehakt
- Paddenstoelenquiche met groene salade
- Taco’s met linzen, avocado en salsa
- Notenburger met groente en aardappel traybake
- Groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita
- Gebakken rijst met gemarineerde tofu
Doe jij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees of ben je van plan een van deze recepten te maken? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram! We zijn benieuwd!
Hoi Sammie, waar vind ik de recepten van de gerechten die je hier deelt?
Hoi Puck, elke dag komen er 2 recepten online op het blog, eentje voor de lunch en eentje voor het avondeten 🙂 Je kunt https://www.dehippevegetarier.nl in de gaten houden voor onze Nationale Week Zonder Vlees recepten! Veel kookplezier deze week, groetjes Lieske