Dit recept is een vleesklassieker in een vegetarisch jasje. En even lekker! Het is een kleurrijke, vegetarisch nasi goreng met veel groenten en basmati rijst. Deze rijstsoort komt oorspronkelijk uit het noorden van India en is bekend om zijn heerlijke geur. In Nederland is een ruim assortiment aan basmati rijst verkrijgbaar. Als een andere soort rijst jouw favoriet is, kan je die natuurlijk ook gebruiken! De munt-yoghurt maakt de nasi extra romig en fris.
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram langkorrelige basmati rijst
200 gram snijbonen fijngesneden
200 gram spitskool fijngesneden
200 gram wortelrasp
200 gram cashewnoten
1 rode en 1 groene paprika
2 uien gesnipperd
1 tl fijngesneden knoflook
1 tl fijngesneden gember
4-5 el olie
1 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak
sap van 1 citroen
eventueel komkommer en rauwkost voor erbij
Voor de munt yoghurt
250 ml schenkbare yoghurt
15 gram fijngehakte munt
zout / peper naar smaak
Bereidingswijze?
1. Was de basmati rijst goed (in een ruime zeef onder stromend water).
2. Kook de rijst daarna in een rijstkoker of een pan in afgepast water met wat zout. Gebruik 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet het vuur laag zodra de rijst begint te koken en laat staan tot al het vocht is opgenomen.
3. Voeg vervolgens de wortelrasp en cashewnoten toe. Laat de rijstmix nog 5 minuten op een laag pitje staan met zilverfolie en het deksel op de pan.
4. Doe de citroensap erin en roer de rijst door met een (houten) vork.
5. Fruit daarna de gesnipperde ui, de knoflook en de gember in olie totdat ze lichtbruin zijn. Strooi de garam masala en de paprikapoeder erop.
6. Voeg daarna de snijbonen toe en roerbak ze 5 minuten. Schep dan de gesneden spitskool en paprika’s erbij. Strooi wat zout en peper naar smaak.
7. Roerbak alles ongeveer 15 minuten en meng het met de rijst.
8. Voor de munt-yoghurt: mix 15 gram fijngehakte munt door 250 ml schenkbare yoghurt. Strooi wat zout & peper en roer het goed. Serveer de nasi met munt-yoghurt en komkommerplakjes of rauwkost.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier.
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram langkorrelige basmati rijst
200 gram snijbonen fijngesneden
200 gram spitskool fijngesneden
200 gram wortelrasp
200 gram cashewnoten
1 rode en 1 groene paprika
2 uien gesnipperd
1 tl fijngesneden knoflook
1 tl fijngesneden gember
4-5 el olie
1 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak
sap van 1 citroen
eventueel komkommer en rauwkost voor erbij
Voor de munt yoghurt
250 ml schenkbare yoghurt
15 gram fijngehakte munt
zout / peper naar smaak
Bereidingswijze?
1. Was de basmati rijst goed (in een ruime zeef onder stromend water).
2. Kook de rijst daarna in een rijstkoker of een pan in afgepast water met wat zout. Gebruik 450 ml water voor 300 gram rijst. Zet het vuur laag zodra de rijst begint te koken en laat staan tot al het vocht is opgenomen.
3. Voeg vervolgens de wortelrasp en cashewnoten toe. Laat de rijstmix nog 5 minuten op een laag pitje staan met zilverfolie en het deksel op de pan.
4. Doe de citroensap erin en roer de rijst door met een (houten) vork.
5. Fruit daarna de gesnipperde ui, de knoflook en de gember in olie totdat ze lichtbruin zijn. Strooi de garam masala en de paprikapoeder erop.
6. Voeg daarna de snijbonen toe en roerbak ze 5 minuten. Schep dan de gesneden spitskool en paprika’s erbij. Strooi wat zout en peper naar smaak.
7. Roerbak alles ongeveer 15 minuten en meng het met de rijst.
8. Voor de munt-yoghurt: mix 15 gram fijngehakte munt door 250 ml schenkbare yoghurt. Strooi wat zout & peper en roer het goed. Serveer de nasi met munt-yoghurt en komkommerplakjes of rauwkost.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Na deze nasi geprobeerd te hebben was ik verrast van alle smaken en kruiden die erin zitten. Ik vond het gerecht erg lekker en heb ervan genoten.
12:01 19 januari 2024Dank je wel Justin!
12:01 19 januari 2024Leuk om te horen Justin!
12:01 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk gerecht! De munt-yoghurt is ook heel lekker erbij.
12:01 19 januari 2024Thanx Esmee!☺
12:01 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.