Vega recept van Parc Broekhuizen
Isabel Boerdam

Vega recept van Parc Broekhuizen

maandag 24 april 2017
Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze unieke restaurants! In deze rubriek deelt een Nederlands haute cuisine restaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème’, door restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor het gerecht:
2 stuks rijpe avocado
15 stuks cherrytomaatjes
1 stuk rode ui, in ringetjes gesneden
koriander, klein handje de blaadjes

Voor de tigermilk:
(deze hoeveelheid is voor 10 personen, de rest van de saus kan je gerust bewaren en gebruiken voor een ander gerecht)
5 gram gember, geschild
1/4 stuk komkommer, geschild
1 stengel bleekselderij
1,5 stuk tomaten (tros)
7,5 gram koriander
3,5 gram munt
0,5 teen knoflook, gepeld
2 stengels lente ui
1,5 stuks limoenen
30 ml sushi azijn
1 gram zout

Voor de rijstcrème:
(deze hoeveelheid is voor 10 personen, de rest van de crème kan je gerust bewaren en gebruiken voor een ander gerecht)
33 ml melk
66 ml water
25 gram pandanrijst
1,5 gram zout

Bereidingswijze
Begin met de tigermilk. Snij alle ingrediënten fijn, doe ze samen in een blender en mix tot een gladde massa. Hang een zeef in een kom, leg daar een theedoek in en giet de tigermilk in de theedoek. Laat zo lang mogelijk uithangen.

Maak dan de rijstcrème. Doe de melk samen met het water, de rijst en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat vanaf het kookpunt 4 minuten doorkoken en zet daarna het vuur uit. Laat nog 20 minuten staan, afgedekt met een deksel. Doe de massa daarna in een blender en mix tot een gladde crème.

Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en ze uit hun schil. Brand de bolle kant van de avocado volledig zwart met een gasbrander en snij in mooie blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Maak dan het gerechtje op. Schenk een bodempje tigermilk in een kommetje, plaats daar de avocadoblokjes in en verdeel de cherrytomaatjes erover. Garneer met een lepeltje rijstcrème, ringetjes rode ui en koriander.

Dit is een recept van restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug:
Parc Broekhuizen is eeuwenoud landgoed gelegen midden in de natuur op de Utrechtse Heuvelrug, tegenwoordig omgetoverd tot een uniek hotel met restaurant (en trouwlocatie). Onlangs bijzonder smaakvol gerenoveerd, met een geweldige harmonie tussen moderne eye-catchers in een klassieke sfeer. Het geweldige keukenteam dat lichte gerechten serveert met veel oog voor groenten, maakt het plaatje compleet.

Parc Broekhuizen, Broekhuizerlaan 2 Leersum, 0343 74 58 58, parcbroekhuizen.nl

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Een mooi gerecht maar die rijstcreme snap ik niet, vond het ook echt niet lekker, dus ik zit nu te broeden op een variatie;) Maar de tigermilk heerlijk

12:09 19 januari 2024

Hi Bart, oh wat jammer! In principe kun je die crème ook wel weglaten natuurlijk. Als je de variatie hebt gevonden laat het maar even weten!

12:09 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.