Chili sin carne
Leonie Koker

Chili sin carne

zaterdag 25 augustus 2018
Chili sin carne is de vegetarische variant met chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel. Je maakt dit met kidneybonen, peulvruchten afkomstig uit Zuid America en Mexico. Deze bonen noemen we in Nederland ook rode nierbonen, omdat ze gunstig effect op de nieren hebben. Lekker en goed voor je lijf! Dit recept komt uit ons eerste kookboek de 'Vegabijbel'! Zet jij dit gerecht binnenkort op tafel?

Ingrediënten
voor 4 personen
2 teentjes knoflook, geperst
2 paprika’s, in blokjes
1 ui, fijngesneden
800 g tomaten, in blokjes
400 g kidneybonen, gekookt
200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
100 g mais, uit blik
1 el gemalen komijn
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
zonnebloemolie
zout

Bereidingswijze
1. Zet een ruime pan met water op. Kook de zoete-aardappelblokjes in 20 minuten gaar. Giet af en laat staan voor later gebruik.
2. Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook, gemalen komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Wanneer het begint te geuren voeg je de paprika toe. Bak 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes, kidneybonen, mais en zoete-aardappelblokjes toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept uit de 'Vegabijbel'? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Vegabijbel
Bol.com | Libris
Isabel Boerdam
€33,99 | Carrera



 

1 Reacties

Kan me nog vaag herinneren dat mijn moeder de vlees-versie maakte toen we klein waren & ik nog geen vega. Lijkt me ontzettend lekker om deze eens voor mijn moeder te maken & zo een nieuwe herinnering :D

11:58 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.