Vega vleesklassieker: huzarensalade
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: huzarensalade

zaterdag 16 juni 2018
Huzarensalade is zo'n klassiek gerecht dat als salade bij bijvoorbeeld een barbecue wordt geserveerd. Deze vegetarische variant maak je makkelijk en snel! Ook is 'ie frisser door de yoghurtdressing in plaats van de mayonaise. De salade zit vol met smaakvolle groenten. Serveer de koude schotel met eieren en rauwkost en smullen maar!

Ingrediënten
Voor 4-5 personen
500 gram aardappels (geschild)
1 rode paprika
2 eieren (hardgekookt)
10 fijne augurken
2 el olijven
2 el zilveruitjes
1 el kappertjes
1 el (gedroogde) bieslook
3 el Griekse yoghurt
1 el appel azijn
1 tl fijne mosterd
zout en zwarte peper naar smaak
extra plakjes gekookt ei en rauwkost voor garnering

Bereidingswijze

  1. Was en kook de geschilde aardappels.

  2. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.

  3. Doe de paprikastukjes in een grote kom.

  4. Giet de gekookte aardappels af en stamp ze fijn.

  5. Schep de warme gestampte aardappels over de paprikastukjes en laat ze afkoelen.

  6. Snijd de eieren, augurken en de olijven.

  7. Maak een dressing van yoghurt, appelazijn, mosterd en de kruiden.

  8. Meng de aardappels, paprikastukjes, eieren, augurken, olijven, zilveruitjes, kappertjes samen met de dressing en breng op smaak met zout en zwarte peper.

  9. Garneer deze frisse salade met plakjes hardgekookte ei en rauwkost naar wens.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram en Twitter. We zijn benieuwd! 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Als kind smulde ik van de huzarensalade die mijn moeder maakte op warme zomerdagen. Dat was één van mijn favorieten. Bij het proeven van Sangeeta’s huzarensalade komen de jeugd herinneringen weer boven. Dit gerecht met zilveruitjes, augurken, eieren en paprika is erg lekker en doet me denken aan de salade van mijn moeder. Bedankt voor het delen van deze vega vleesklassieker. Pieterjan

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.