Vega vleesklassieker: pasteitjes
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: pasteitjes

zaterdag 23 juni 2018
Pasteitjes zijn vooral heerlijk als borrelhapje! Met deze vegetarische variant kun je ze maken met heerlijke groenten en kruiden. In dit recept gebruiken we paddenstoelen en paprika, maar je kunt natuurlijk zelf variëren met de groenten die jij lekker vindt. Het is een kwestie van groenten roerbakken, kruiden erbij en je hebt een prima vulling!

Ingrediënten
Voor 10 pasteitjes
10 plakken roomboter bladerdeeg
250 gram paddenstoelenmelange
1 rode paprika
1 ui
1 ei
2 el olijfolie
1 tl fijn gehakte tijm
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het bladerdeeg op het aanrecht.

  2. Snijd de ui, de paddenstoelen en de paprika fijn.

  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui.

  4. Voeg de gesneden paddenstoelen toe. Roerbak ze ongeveer 5 minuten.

  5. Voeg dan de paprikastukjes toe. Roerbak alles nog 5 minuten en laat het afkoelen.

  6. Bestrooi met tijm en breng op smaak met zout en peper.

  7. Verwarm de oven op 200 graden.

  8. Klop een ei los en zet het even weg.

  9. Doe de afgekoelde vulling op de bladerdeeg plakjes. Vouw het bladerdeeg in een vorm naar keuze.

  10. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram en Twitter. We zijn benieuwd! 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Wat leuk!! Die ga ik maken als mijn zus komt eten :)

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.