Vega vleesklassieker: stoofpot
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: stoofpot

zaterdag 26 mei 2018

Traditionele stoofpot is normaal gesproken een rijk gevuld vleesgerecht. Maar deze gezonde vegetarische versie is net zo lekker! De kikkererwten zijn een bron van eiwitten, vitamine B en ijzer en zorgen ervoor dat je een complete maaltijd binnenkrijgt. De wortels, koolraap en courgette maken deze stoofpot af! Je kan natuurlijk ook variëren met andere groenten. Ingrediënten Voor 4 personen 250 gram kikkererwten (gekookt) 250 gram wortels 500 gram koolraap 500 ml gezeefde tomaten 1 courgette 2 uien 2 teentjes knoflook 2 cm gemberwortel 2 el olijfolie 1 tl kurkuma peterselie zout en peper naar smaak Serveer met: rijst of brood naar keuze Tip: maak dit gerecht een paar uur van tevoren, dan trekt de aroma van de kruiden er goed in. Bereidingswijze



  1. Schil, was en snijd de koolraap, wortels en courgette.

  2. Schil en hak de uien, knoflook, gember en de peterselie.

  3. Verwarm de olie in een stoofpan/braadpan en fruit de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg daarna gember en kurkuma toe.

  4. Voeg de koolraap en wortelstukjes toe en roerbak ze 2-3 minuten.

  5. Voeg 500 ml gekookt water toe en laat ze 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven.

  6. Doe dan de courgettestukjes erbij en laat de groenten nog 10 minuten stoven.

  7. Voeg de gekookte kikkererwten en de gezeefde tomaten toe en laat alles nog 15 minuten stoven.

  8. Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte peterselie.

  9. Serveer deze stoofpot met witte rijst of brood naar keuze.


Heb jij dit recept gemaakt?

Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd! 

Ben je eerder op zoek naar een multicooker? Neem dan een kijkje in dit artikel!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Lekker recept, al 6 x eerder klaargemaakt sinds 2018 in allerlei varianten van ingredienten. De laatste keer knolserlderij gebruikt i.p.v. kookraap. De kooktijden mogen wel wat korter om het wat knapperiger te houden.

12:00 19 januari 2024

Hi Rinoceros, Wat fijn dat je zoveel plezier hebt van dit recept. En inderdaad een goede om lekker te variëren! Knolselderij is ook een goede vervanger inderdaad. Liefs, Tessa

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.