...

Vegan aardpeersalade met appel en walnoten

door | 20 feb 2017 | aardpeer, radijs, Recepten, Salade, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Met goed gevulde salades zit je altijd goed. In plaats van een lichte zomerse salade, is deze vullende salade ideaal voor in de winter. Warme, aardse smaken die perfect bij elkaar passen. Het recept voor de veganistische aardpeersalade vind je hier!

Wat heb je nodig?
500 gr aardperen, ongeschild
Zout en peper
2 tl tijm
60 gr walnoten
1 appel, geschaafd
100 gr rozijnen
4 radijsjes
1 bosui
2 winterpenen, geschild en geraspt
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 á 3 el balsamicoazijn
5 el olijfolie voor de aardperen, 2 el voor dressing

Benodigdheden
Braadslee
Bakpapier

Hoe maak je de aardpeersalade?
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Was de aardperen en snijd ze in partjes van een centimeter dik. Snijd de knoflook grof. Verdeel de aardperen en knoflook in de braadslee op het bakpapier en besprenkel royaal met olijfolie. Strooi 1 tl zout, peper en wat blaadjes tijm over de aardperen. Rooster de aardperen in het midden van de oven 45 minuten. Laat de rozijnen even weken in een bakje warm water. Snijd de appel in plakjes en besprenkel eventueel met citroensap om verkleuring te voorkomen. Rooster de walnoten kort in een koekenpan. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de bosui. Was en schil de wortel en rasp ze tot dunne slierten. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak daarin een fijngesneden knoflook 1 minuut mee. Voeg 2 á 3 eetlepels balsamicoazijn toe en nog 2 eetlepels extra olijfolie. Voeg na smaak peper en zout toe. Houdt dit mengsel warm. Zodra de aardperen klaar zijn kan de salade opgedekt worden! Vergeet hierbij niet op de knoflook partjes te verwijderen die tussen de aardperen lagen. Om te beginnen maak je een mooie bodem van rucola en dan mag je alle ingrediënten verspreid toevoegen om er een heerlijke salade van te maken. Sprenkel de warme dressing er over heen. Eet smakelijk!

Heb jij deze aardpeersalade gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan aardpeersalade met appel en walnoten
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 8 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt