...

Vegan blauwe bessen galette met ijs

door | 9 dec 2022 | Adv, De Hippe Vegetariër, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

De leukste tijd van het jaar is bijna aangebroken: Kerstmis! Lekker eten met familie en vrienden en genieten van de heerlijke recepten. Onlangs mochten wij voor Jumbo een bestaand recept veganizen, een heerlijke galette met blauwe bessen en vegan ijs! Wie ga jij deze kerst blij maken met deze vegan galette?

Ingrediënten
voor het deeg
250 g bloem
75 g suiker
100 g plantaardige boter
3 el koud water
2 el ongezoete sojamelk
1 snufje zout
sojamelk, om in te smeren  

voor de vulling
250 g diepvries blauwe bessen
50 g suiker
plantaardig roomijs, om te serveren  

Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een samenhangend geheel. Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een ronde deeglap van 35-40 centimeter doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng het fruit met de suiker (bewaar 1 eetlepel). Verdeel het fruit over het midden van het deeg; laat een rand van 4-5 cm vrij. Smeer de randen van het deeg in met sojamelk.
4. Vouw het deeg losjes om het fruit en druk het licht aan. Bestrijk ook de buitenkant van het deeg met sojamelk en strooi het bewaarde suiker er overheen.
5. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
6. Laat de galette afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Schep er vlak voor het serveren het plantaardig ijs op en serveer direct. 

Heb jij dit of een ander lekker kerstdessert gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept van Jumbo? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
Vegan blauwe bessen galette met ijs
Article Name
Vegan blauwe bessen galette met ijs
Description
Onlangs mochten wij voor Jumbo een bestaand recept veganizen, een heerlijke galette met blauwe bessen! Ga jij dit vegan recept maken?
Author
Robin Walrecht
Volg Robin

Robin Walrecht

Vegan Foodie at De Hippe Vegetariër
Robin is een echte plantaardige foodie en feminist. Zij is dol op koken en staat graag uren in de keuken om voor haar vrienden iets lekkers te maken. Elke zondag staat in het teken van het testen van vegan baksels, die zij dan mooi op de foto zet. Ook is zij altijd op de hoogte van de nieuwste food trends – die zij dan het liefst ook allemaal zelf uitprobeert!
Robin Walrecht
Volg Robin

4 Reacties

  1. Marielja

    Zou ik het bloem kunnen vervangen door boekweitmeel? Ik ben namelijk opzoek naar een vegan glutenvrije taart voor de kerst. (Tips zijn welkom)

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Marielja,

      Je kunt zeker bloem vervangen door boekweitmeel, dit lijkt erg op elkaar. Voor verhoudingen is dit 1-1. Dus 100 gram bloem is 100 gram boekweitmeel. Succes en alvast fijne feestdagen.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  2. Els jansen

    Dit ziet er echt ontzettend lekker uit, ga ik zeker proberen! Dankjewel voor het delen.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Els,

      Graag gedaan! Hopelijk zal je ervan genieten.

      Liefs, Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt