...

Vegan ‘boter’koek met banaan, dadels en pecan

door | 8 feb 2018 | Adv, Recepten, Suikervrij, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben steeds vaker aan het experimenteren met verantwoorde vegan baksels in de keuken. Over deze vegan ‘boter’koek was ik persoonlijk erg tevreden. Heerlijk smeuïg dankzij de banaan, natuurlijk gezoet met dadels en 100% plantaardig dankzij de margarine met walnootolie. De boterkoek-purist zou me ongetwijfeld uitlachen, maar lekker dat hij was!

Wat heb je nodig?
250 gram bloem
1 snufje zout
150 ml Becel Original Vloeibaar
1 rijpe banaan
100 gram dadels, ontpit en geweekt
50 gram dadelstroop
75 gram pecannoten + 1 eetlepel dadelstroop

Hoe maak je deze vegan ‘boter’koek?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de pecannoten grof en meng met de dadelstroop, spreid uit over de bakplaat en karamelliseer gedurende 10 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen de bloem met het snufje zout in een kom.
  4. Doe de Becel Original Vloeibaar samen met de banaan, geweekte dadels en dadelstroop in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
  5. Doe de inhoud van de keukenmachine bij het bloemmengsel in de kom, voeg de gekaramelliseerde pecannoten toe en meng tot een beslag
  6. Beleg een ovenschaal of cakevorm met bakpapier en spreid hierin het beslag uit
  7. Bak je vegan ‘boter’koek in 30 minuten goudbruin en gaar, maak desgewenst af met extra pecannoten en dadelstroop. YUM!


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan 'boter'koek met banaan, dadels en pecan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

16 Reacties

  1. Mariska

    Goedemiddag,
    Is deze “boterkoek” ook geschikt om in te vriezen?
    Heb hem zaterdag nodig maar weinig tijd om hem vrijdag avond en of zaterdag te maken.
    Groetjes Mariska

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Mariska, hele goede vraag! Je kan de boterkoek prima van tevoren maken in invriezen. Wel is het handig om de boterkoek voordat deze de vriezer in gaat in blokjes te snijden 🙂

      Antwoord
  2. Louise Mulder

    Waar is de dadelstroop te koop?

    Alvast bedankt vh antwoord
    Louise

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Louise, dadelstroop is o.a. te koop bij Albert Heijn, Ekoplaza, Holland & Barret en de gemiddelde natuurwinkel. Groetjes, Lieske

      Antwoord
    • Mariska

      Ik heb zojuist de dadelstroop bij de Hoogvliet gekocht. 🙂

      Antwoord
  3. Myrthe

    Het was echt heerlijk! De combinatie van banaan en pecan is echt heel erg lekker 🙂

    Antwoord
  4. Daisy

    Wauw, heb het vanmiddag gemaakt en het was super lekker! Nooit gedacht dat zoiets gezond zo lekker kon zijn.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Daisy wat leuk! Dat wordt smullen

      Antwoord
  5. Fan Ciao

    Ik heb deze net gemaakt, zit nu in de oven ben echt heel erg benieuwd!!

    Antwoord
  6. Marieke

    Kan het ook met kokosolie?

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hi Marieke, zeker! Dat kan ook. Wel even smelten van te voren. Groetjes, Isabel

      Antwoord
      • Naomi

        Gebruik je dan ook 150 gram kokosolie?

        Antwoord
        • Isabel Boerdam

          Hi Naomi, kokosolie is wel een stuk vetter en zwaarder, dus ik zou eens beginnen met 100 gram als je geen margarine wilt gebruiken. Succes!

          Antwoord
          • Annemarie

            Ik zou zo ie zo kokosolie of een andere natuurlijke olie gebruiken. Bah becel… Hoe iemand dat door z’n keel krijgt…

            Ga het recept testen. Maar dan wel helemaal natuurlijk!

  7. Hans

    Ga ik proberen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt