...

Vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte

door | 5 nov 2020 | Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Thuiszitten, saai? Helemaal niet! Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Want van eten word je blij, en hoe fijn is het dat we nu wél tijd hebben voor een ouderwetse bakmiddag. Dus ga lekker de keuken in, ontdek nieuwe recepten en #staypositive! Maak bijvoorbeeld deze vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte!

Chocolade fudge en een heerlijk verwarmend drankje: de ideale manier om deze koudere dagen door te komen! #Staypositive en ga lekker de keuken in!

Ingrediënten
Voor de chocofudge
200 g vegan pure chocolade (72% cacao)
40 ml kokosmelk
75 g hazelnoten bruin
50 g Tahin Dark sesampasta
2 el ahornsiroop graad C
Mespuntje vanillepoeder
Grof zeezout naar smaak

Voor de Kurkuma Latte
250 ml rijstdrank
1 tl Curcuma Vanilla Latte

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in blokjes.
  2. Hak de hazelnoten grof. Houd ongeveer een derde van de gehakte hazelnoten apart.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve het zeezout en 1/3 van de hazelnoten, in een steelpan. Verwarm langzaam, terwijl je goed blijft roeren. Zodra alles gesmolten is, neem je de pan van het vuur.
  4. Bedek een vierkant bakje van ongeveer 12×12 cm met bakpapier. Giet het chocolademengsel erin en bestrooi met de rest van de hazelnoten en zeezout naar smaak.
  5. Laat geheel afkoelen in de koelkast.
  6. Serveer eventueel met een overheerlijke Kurkuma Latte. Meng 1 theelepel curcuma vanilla latte met een scheutje hete rijstdrank. Meng tot het poeder is opgelost. Leng tot 250 ml aan met warme (of ijskoude) rijstdrank. Genieten maar!

Heb jij dit #staypositive recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt