...

Bugs Bunny Worteltaart

door | 28 aug 2021 | Glutenvrij, Paleo, Raw Food, Recepten, Vegan, wortels, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Ideaal voor wat bakinspiratie dit weekend! 🙂

Ingrediënten
Voor de bodem:
90 g medjouldadels
200 g winterpeen, geraspt
125 g rozijnen
80 g ananas, gedroogd
250 g walnoten, grofgehakt
150 g amandelen
½ tl himalayazout
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
½ tl nootmuskaatpoeder
8 druppels stevia
stukje gemberwortel van 1,5 cm geschild
175 ml water

Voor de topping:
sap van 1 citroen
2 el kokosboter
130 g paranoten
120 g cashewnoten
60 ml agavesiroop
6 druppels stevia
60 ml water
1½ tl vanillepoeder

Ook nodig: springvorm Ø 18 cm

Bereidingswijze
1. Ontpit de medjouldadels. Houd van de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram achter. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg daarna de achtergehouden ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote spring-vorm en zet hem één uur in de vriezer.
2. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de worteltaart en bewaar de taart in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen goed.


Voedingswaarden per portie:
238 kcal, 7 gram eiwitten, 16 gram koolhydraten, 15 gram vetten, 4 gram vezels
Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.

Heb jij deze worteltaart naar het recept van Saskia Roeda gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Vegan Delight
Saskia Roeda

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Anne Bolten
Volg Anne

Anne Bolten

Social Media Redacteur at De Hippe Vegetariër
Anne is de Social Media Expert van De Hippe Vegetariër. Een ambitieuze jonge dame die Geneeskunde studeert en daarnaast enorme affiniteit heeft met goede gezonde voeding dankzij haar opstandige darmen. Gelukkig heeft ze daar amper meer last van sinds ze een eetpatroon heeft gevonden dat bij haar past. Genieten doet ze nog steeds elke dag!
Anne Bolten
Volg Anne

Latest posts by Anne Bolten (see all)

3 Reacties

  1. Katja

    Heerlijk!!! Juiste verhoudingen! Om je vingers bij af te likken!!
    Overigens andere gebruiker schreef dat t meer een noten taart is, bij gebruik van gewone bloem wordt ook niet gezegd dat het een bloem/meel taart is. Basis kan iedereen voor zichzelf vinden.

    Ik heb trouwens cashews met amandelmeel vervangen en paranoten en walnoten door zonnebloempitten door allergie.
    Zachte heerlijke smaak! Smeuig. Ik ga het zeker vaker maken

    Antwoord
  2. Linda

    Meer notentaart dan worteltaart.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Linda, wat kunnen we zeggen, we houden ook van noten! Maar je hebt gelijk, wij zien ook meer noten in het recept dan wortels.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt