...

Vegan immuun booster soep

door | 25 jan 2019 | bleekselderij, boerenkool, bonen, Lunch, Recepten, Snel klaar, tomaten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Sniffend op kantoor, met een doos tissues onder je arm in de trein en met tranende ogen de kou trotseren buiten. Het gevoel kennen we allemaal, het is griepseizoen en het liefste zou je onder een dekentje willen kruipen om daar een week te blijven. Tijd om je immuunsysteem een boost te geven en dat kan met dit hartverwarmend vegan immuun booster soep recept! Dus geniet van deze veganistische immuun booster om het niet zo ver te laten komen, of om gewoon bij op te warmen als je toch een verkoudheid hebt opgelopen. Ben je benieuwd? Lees verder omdat wij vandaag het recept voor een vegan immuun booster soep delen!

Ingrediënten
voor 4 porties vegan immuun booster soep
2 uien, fijngesneden
500 g wortels, geschild en in plakjes
3 stengels bleekselderij, in ringen
1 courgette
100 g boerenkool
400 g tomaten, in blokjes
175 g cannelinibonen, voorgekookt
2 l water
1 tl kurkuma
1 tl oregano
2 teentjes knoflook, geperst
4 cm gember, geraspt
½ tl venkelzaad
¼ tl cayennepeper
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg de bleekselderij, wortel, knoflook en gember toe en bak nog 10 minuten mee terwijl je af en toe roert. Dit wordt de basis van jouw vegan soep.
  2. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette, halveer de courgette in de lengte, herhaal deze stap nogmaals en snijd de courgette in partjes. Voeg de courgette toe aan de pan samen met de kurkuma, oregano, venkelzaad en cayennepeper en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met het water, roer alles door elkaar en laat de vegan soep nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de cannelinibonen en boerenkool toe en breng de soep op smaak met zout en peper en serveer in diepe borden of kommen. Voilà, jouw vegan immuun booster soep staat klaar!

Smakelijk!

Heb jij dit makkelijk recept gemaakt voor de veganistische immuun booster soep? Of heb je een ander plantaardig recept om je immuunsysteem te boosten? Laat het ons weten in een comment op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan immuun booster soep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

2 Reacties

  1. Henny Joling

    Een heerlijk soepje! De voorbereiding neemt wel wat meer tijd in beslag, want het is veel snijwerk. Na bereiding vond ik het wat flauw en heb groentebouillonblokjes toegevoegd.

    Antwoord
  2. Jolanda

    Klinkt als een overheerlijke soep. Heb je nog een tip om de boerenkool te vervangen door iets anders? Daar houd ik niet zo van.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt