VEGA(N) Kerstmenu: arepa uit Amerika
Sanne Romp

VEGA(N) Kerstmenu: arepa uit Amerika

vrijdag 11 december 2020
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema 'een reis rond de wereld'. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag gaan we op reis naar Zuid-Amerika. In Venezuela en Colombia kom je heerlijke arepa's tegen. Dit zijn gevulde maïsbroodjes, ze lijken eigenlijk op pitabroodjes. De vulling wisselt van vlees met avocado tot bonen en een salsa. Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke veganistische arepa!

Ingrediënten
voor 4 kleine arepa's

voor de broodjes
80 g maismeel
125 ml water
1 tl zout

voor de vulling
1 avocado
100 g 'rauw' vegetarisch gehakt
0,5 paprika
1 tomaat
0,5 el citroensap
0,5 rode peper
1 el haver fraîche
1 kleine ui
1 teen knoflook
peper en zout

Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
2. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes en doe dit in een bakje. Voeg peper en zout toe naar smaak.
3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit, doe dit in een hoge beker met de haver fraîche en pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg citroensap toe. Proef het mengsel en voeg peper, zout en eventueel nog wat meer citroensap toe naar smaak.
4. Doe het water in een kom en voeg het zout toe. Voeg langzaam het maismeel toe en blijf het mengen met je handen. Je merkt al snel dat het water dikker wordt en dat er een deeg ontstaat. Kneed het deeg goed en laat dit 3 minuten rusten.
5. Zet een pan op het vuur en fruit hierin ui en knoflook. Voeg daarna het vegetarische gehakt toe en bak dit op laag vuur.
6. Verdeel het deeg in vier kleine balletjes en druk deze plat. Verhit een pan of grillpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie toe. Bak de broodjes ongeveer 10 minuten (5 minuten aan beide kanten).
7. Snijd de broodjes open, doe hier een lepel van de avocado crème in. Doe er lepel in van het tomaat-paprika mengsel en nog een schep van het vegetarische gehakt. Het is jouw feestje dus vul de arepa met zoveel vulling als je zelf lekker vindt! Je kunt het eventueel nog aftoppen met een lepel van de haver fraîche.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.