...

Vegan koude dashi ramen met spinazie en taugé

door | 4 sep 2018 | Recepten, Snel klaar, Soep, spinazie, taugé, Vegan, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er een vegan recept op het menu: vegan koude dashi ramen met spinazie, taugé, bosui en nori vlokken! Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Dit maakt het makkelijk om talloze veganistische recepten te maken! Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker, gezond en boordevol allerlei soorten groenten: vegan koude dashi ramen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 porties vegan dashi ramen
1,3 liter tuinkruiden bouillon, gekoeld
50 ml sojasaus
50 ml rijstazijn
15 ml sesamolie
2 eetlepels sriracha (rode hete saus)
15 g gember, geschild en in plakjes

Toppings voor de vegan dashi
4 porties ramen noedels
komkommer, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
200 g spinazie
100 g taugé
4 bosui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 eetlepels nori vlokken
Optioneel: zwarte sesamzaadjes 

Hoe maak je vegan dashi ramen?

  1. Meng of blend alle ingrediënten voor de bouillon tot een gladde dressing. Dit zal de basis vormen van jouw vegan dashi ramen.
  2. Kook de noedels ongeveer 1 minuut in kokend water, laat ze uitlekken en verdeel over de kommen. Check wel altijd even de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet.
  3. Maak de borden op door de ramen noedels in het midden van het bord te leggen met de komkommer, spinazie, taugé, bosui en rode peper. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met nori vlokken en eventueel zwarte sesamzaadjes. Et voilà, jouw verkoelende vegan dashi ramen staat klaar!

Smakelijk!

Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of is er een ander makkelijk vegan ramen recept dat jouw favoriet is? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan koude dashi ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt