Vegan Linzen Bolognese
Lieske van der Waals

Vegan Linzen Bolognese

maandag 19 oktober 2015
Met dit gerecht zit je altijd goed. Of je nou lekker een avondje thuis eet met vriendinnen of even iets makkelijks op wilt zetten waar je niet al te veel aandacht aan hoeft te besteden. Zo maakte ik dit gerecht laatst om mee te nemen op familieweekend. De eerste avond waarop iedereen aankomt op de locatie wordt er vaak iets makkelijks en meestal ongezonds op tafel gezet. Thuis tijdens het inpakken van mijn tas de saus al gemaakt, eenmaal op locatie even de pasta al dente gekookt en de saus verhit et voila! Een makkelijk, snel en gezond diner voor heel de familie, en ja zelfs mijn sceptische tante wist niet wat haar overkwam. Want toen ik zei dat ik veganistisch zou koken had ze niet gedacht een gerecht voorgeschoteld te krijgen dat zo bom vol smaak zat!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
450 ml water
450g grote wortels
175g zongedroogde tomaten
3 tenen knoflook
2 x 400g blikken ontvelde tomaten
280g tomatenpuree
400g groene linzen
400g speltpasta penne

 Hoe maak je deze vega bolognese?
Begin met het schillen en raspen van de wortels. Gebruik hiervoor een grove rasp. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verwijder de buitenste schil van de knoflooktenen en pers in een knoflookpers. Plaats de wortels, zongedroogde tomaten en knoflook in een ruime pan samen met de tomaten uit blik, tomatenpuree, linzen en het water. Roer alles samen en laat het mengsel 45 minuten tot een uur op middelhoog vuur pruttelen. Roer af en toe door terwijl het kookt. Als het bijna klaar is kook je de pasta al dente in een pan met ruim water en snufje zout. Laat de pasta uitlekken en roer het door de saus.

Bron: Deliciously Ella, toegankelijke vegan recepten met een knipoog

6 Reacties

Is dit voor 4 personen? 500 gram linzen en 500 gram pasta etc? Lijkt me dat dit voor minstens 6 personen is. En worden gedroogde linzen hiervoor gebruikt?

12:16 19 januari 2024

Ik vond het erg lekker, maar vraag we af of de hoeveelheid linzen klopt. Ik heb het recept voor 2 personen gemaakt en de hoeveelheid aangepast. De saus was veel te veel.

12:16 19 januari 2024

Hi Jannie, Goed om te horen dat het recept in de smaak viel! Ik zie dat er een foutje in staat, dit recept wordt gemaakt met 400 gram linzen, niet met 500! Ik heb het direct aangepast. Hoeveel gram heb jij gebruikt? Als de saus te veel was kun je hierin natuurlijk zelf ook verminderen in grammen, of alles wat je overhoudt invriezen! Zo kun je er binnenkort nog een keer van genieten. Liefs, Karlijn

12:16 19 januari 2024

Ben hem nu aan het maken. Klopt het dat je er helemaal geen kruiden aan toevoegt? En een beetje zout ofzo? Ben heel benieuwd hoe die gaat smaken. We willen graag meer vegetarisch/veganistische eten. Hoop hier meer recepten vandaan te kunnen halen die op onze 'geslaagde maaltijden' lijst komt te staan :D Thanks voor het delen.

12:16 19 januari 2024

Hoi Wendy, peper en zout naar smaak toevoegen dat mag natuurlijk altijd :-) verder geven de zongedroogde tomaatjes ontzettend veel smaak, waardoor ze verder weinig nodig hebben. Ik hoop dat het recept smaakt en die op de 'geslaagde maaltijden' lijst terecht komt, dat zou een eer zijn!

12:16 19 januari 2024

Super lekker recept! Ik heb het nu al meerdere gemaakt. Zelfs voor een grote groep van 16 personen. Iedereen zat te smullen.

12:16 19 januari 2024

Wat goed, fijn Marije! Leuk om te horen :-)

12:16 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.