...

Coquilles van koningsoesterzwam met saffraan-preisaus

door | 4 feb 2019 | paddenstoelen, prei, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar willen we wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor vegan coquilles, gemaakt van koningsoesterzwam en geserveerd met een sausje van prei en saffraan!

Dit recept komt uit het boek Vandaag VEGAN! Dit is het nieuwste kookboek van het Belgische duo Miki Duerinck en Kristen Leybaert. Het duo vertelt in hun nieuwste boek: “De koningsoesterzwam is een vrij grote paddenstoel met een steel die meer dan 5 cm lang is en 3 cm breed. Die grote dikke stelen snijden we in plakken met een dikte van 2 cm, zodat ze op coquilles lijken. Als je ze marineert en bakt krijgen ze ook werkelijk de textuur van coquilles.” Probeer de vegan coquilles nu zelf! 

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 koningsoesterzwammen (verkrijgbaar bij de groenteboer)
100 g prei, fijn gesnipperd
2 dl sojaroom
½ dopje saffraanpoeder
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze

1. Snijd elk van de stelen van de koningsoesterzwammen in 3 of 4 dikke ronde plakken.
2. Vermeng 4 dl water met 3/4 eetlepel zout. Leg de stukken koningsoesterzwam erin en laat ze 2 uur marineren.
3. Haal de stukken uit het vocht en dep ze droog.
4. Stoof de prei gaar in wat olijfolie. Voeg de sojaroom en de saffraan toe en kruid de saus met peper en zout.
5. Verwarm wat olijfolie in een bakpan en bak de ‘coquilles’ van koningsoesterzwam aan beide kanten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vandaag VEGAN!
Miki Duerinck en Kristin Leybaert
Uitgeverij Manteau / Standaard Uitgeverij nv
ISBN: 978 90 223 3553 6
Prijs: €22,50

Summary
Coquilles van koningsoesterzwam met saffraan-preisaus
Article Name
Coquilles van koningsoesterzwam met saffraan-preisaus
Description
Wil je vaker plantaardig eten? Probeer dan nu dit recept: vegan coquilles, gemaakt van koningsoesterzwam en geserveerd met een sausje van prei en saffraan!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt