...

Peperige paarse soep

door | 8 apr 2019 | kool, Lunch, Recepten, Soep, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor peperige paarse soep

Dit recept komt uit het boek Vegan 100 van Gaz Oakley. Hij is bekend van zijn Instagram account @avantgardevegan, waar hij de lekkerste, mooiste en stoerste veganistische recepten deelt. Vegan gerechten van een stoere vent, we like! De pimpelpaarse soep uit het boek wordt gemaakt van verse rodekool en rode ui. De tijm, balsamicoazijn en appel zorgen ervoor dat de soep heerlijk smaakvol en zoetig is!

Ingrediënten
Voor 5 personen
2 rode uien
1 middelgrote rodekool
1 grote zoete appel
2 el extra vergine olijfolie
4 takjes verse tijm, blaadjes gerist
750 ml groentebouillon
470 ml amandelmelk
2 el balsamicoazijn
een snufje zout en peper

Ter garnering:
schijfjes appel
een lepel vegan ‘crème fraîche’
wat verse tijm en gehakte bieslook

Bereidingswijze
1. Pel de uien en snipper grof, maar zorg er wel voor dat de stukjes even groot zijn, zodat ze gelijkmatig garen. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en spoel af. Snijd de rodekool in kwarten en snijd elk kwart in even brede reepjes. Rasp de appel tot het bittere klokhuis.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de rodekool en de appel toe aan de pan. Breng op smaak met een snufje zout en peper en de tijm. Door dit nu al te doen, krijgt het gerecht een diepe smaak.

3. Bak ongeveer 4 minuten en roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt. Na 4 minuten is de rodekool in volume gehalveerd en is het tijd om de bouillon, de amandelmelk en de balsamicoazijn toe te voegen. Roer alles goed door en laat 10 tot 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen, tot de rodekool zacht is.

4. Nu kun je de soep gaan pureren. Voor dit soort soepen vind ik het niet zo belangrijk hoe glad hij is. Deze soep is zelfs erg lekker als hij nog wat textuur heeft, dus gebruik gerust een staafmixer. Veel makkelijker!

5. Breng de gepureerde soep nog een keer op smaak. Ik voeg soms nog wat gekneusde zwarte peper toe, want dat past heel goed bij de rodekool. Garneer deze pittige, peperige, paarse lekkernij met verse schijfjes appel, een lepel vegan ‘crème fraîche’ en wat tijm en bieslook.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan 100
Gaz Oakley
Uitgeverij: Good Cook B.V.
€25,95

Summary
Peperige paarse soep
Article Name
Peperige paarse soep
Description
Vegan koken is beter voor het milieu en de dieren, maar het kan ook uitdagend zijn! Deze vegan soep met rodekool, rode ui, tijm en appel is super lekker!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt