Wraps met zonnebloempittenspread, rauwkost en koriander
Mariëlle van Stek

Wraps met zonnebloempittenspread, rauwkost en koriander

vrijdag 23 juli 2021
We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We laten je daarom graag zien hoe je helemaal zonder dierlijke producten kunt eten! Vandaag delen we het recept voor wraps met zonnebloempittenspread met rauwkost en koriander.

Dit recept voor wraps met zonnebloempittenspread komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke lente en zomer. Deze zonnebloempittenspread is in een handomdraai gemaakt en erg lekker op een cracker of een (spelt)broodje. Zonnebloempitten zijn een lichter alternatief voor noten in de lente. Ze bevatten veel vitamines en mineralen zoals vitamine E en ijzer. Ze zijn goed bij een hoog cholesterolgehalte en infecties, en reinigen het lymfesysteem. De wraps zijn ideaal om mee te nemen als lunch. Verpak ze dan per stuk.

Ingrediënten
Voor 2 personen
4 groente- of speltwraps
150 g zonnebloempitten
1 teen knoflook, geperst
1 citroen, rasp en sap
50-75 g rucola
2 el olijfolie
1 little gem
1 middelgrote wortel, in lucifers gesneden
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 stengels bleekselderij, gehalveerd en in lucifers gesneden
10 g (pittige) kiemen
1 rode ui, in dunne ringen
8 takjes koriander

Bereidingswijze
1. Maak eerst de spread: doe de zonnebloempitten, knoflook, de citroenrasp en de helft van het citroensap, rucola en olijfolie met 30 ml water in een keukenmachine en pureer tot een gladde spread. Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra citroensap.
2. Bestrijk de wraps royaal met de spread en vul ze met 1 blaadje little gem, de rauwkost, ui en koriander. Als je het snel warm hebt of geïrriteerd raakt, laat dan de rauwe ui weg.
3. Rol ze stevig op. Snijd ze doormidden voordat je ze serveert.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Holy Happy Belly
Bianca Fabrie en Simone van Rees
Uitgeverij Snor
€21,99

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.