...

Vegan omelet met harissa, raapstelen en olijven

door | 30 mrt 2020 | Lunch, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Een omelet zonder eieren? Jazeker! Vandaag laat onze lezer en gastblogger Maartje zien hoe je met behulp van kikkererwtenmeel een heerlijk vegan omeletje in elkaar draait. We zijn erg benieuwd naar dit vegan recept!

Ingrediënten
Voor 1 vegan omelet
70 g kikkererwtenmeel
125 g water
1 g zout
1 g kala namak (zwart zout)
½ el azijn
3 g zuiveringszout
1 tl harissa of meer naar smaak
½ bos raapstelen
2 el tahin
½ el citroensap + extra om te besprenkelen
½ tl agave- of ahornsiroop
2 el olijfolie + extra om te bakken
20 gemengde olijven
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng voor de vegan omelet het kikkererwtenmeel met het water, het zout en de kala namak tot al het meel met het water gemengd is. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan, maar langer is zeker geen probleem.
  2. Was de raapstelen, laat ze uitlekken en snijd ze grof.
  3. Meng de tahin, het citroensap, de agave- of ahornsiroop met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap.
  4. Roer de azijn, het zuiveringszout en de harissa door het kikkererwtenbeslag.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en schenk er het beslag in. Leg een deksel op de pan en laat het beslag op laag vuur stollen.
  6. Draai de ‘omelet’, als de bovenkant droog is en de onderkant mooi goudbruin, om met behulp van het deksel of een bord. Bak de onderkant van de ‘omelet’ ook mooi goudbruin en laat de omelet dan op een bord glijden.
  7. Verdeel de raapstelen en de olijven over de helft van de omelet, besprenkel ze met de tahindressing en wat citroensap en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Ga jij deze vegan omelet recept uitproberen? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij lekker vindt? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan omelet met harissa, raapstelen en olijven
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Maartje van Velthooven

Maartje van Velthooven

Gastblogger at De Hippe Vegetariër
Mijn naam is Maartje van Velthooven en al Van jongs af aan zijn koken, bakken en recepten uitzoeken, bedenken en verzamelen Maartje’s favoriete bezigheden. Respect voor natuur en milieu staat hierbij centraal en daarom kookt en bakt Maartje vega(n) recepten met pure, zoveel mogelijk biologische producten uit het seizoen. Maartje laat zien dat er eindeloze mogelijkheden zijn met groenten dankzij hun prachtige kleuren en vormen.
Maartje van Velthooven

Latest posts by Maartje van Velthooven (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt