...

Vegan pasta met aubergine in tomatensaus

door | 5 okt 2020 | Adv, aubergine, Pasta, Recepten, Snel klaar, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Het wordt kouder en dat betekent dat het tijd is voor makkelijke, verwarmende gerechten boordevol smaak. Vandaag maken wij het klassieke Italiaanse gerecht ‘pasta alla norma’ ofwel vegan pasta met aubergine in tomatensaus die binnen 30 minuten op tafel staat!

Heinz Tomato Frito
Koken met Heinz Tomato Frito is een hele makkelijke manier om veel smaak toe te voegen aan je favoriete gerecht. Heinz Tomato Frito krijgt zijn rijke smaak doordat de knoflook en ui 2,5 uur gesudderd hebben in zonnebloemolie en vervolgens gemengd zijn met zongerijpte tomaten. Dit maakt het een rijke basis voor verschillende gerechten. Dat is ook de reden dat wij Heinz Tomato Frito standaard in ons keukenkastje hebben staan, zo geef je ieder gerecht binnen een handomdraai meer smaak! Zo veel smaak zelfs, dat zout toevoegen niet nodig is.

Ingrediënten
voor 4 personen
2 aubergines
1 pakje (330 ml) Heinz Tomato Frito
1 pakje (390 g) Heinz Tomato Cubes Natural
400 g volkoren rigatoni
15 g basilicum
2 tl kappertjes
1 el rode wijnazijn
½ tl chilivlokken
zonnebloemolie
peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden, leg ze met de snijkant naar onder en snijd ze nog een keer in de lengte door. Snijd de aubergineparten vervolgens in de breedte in grove stukken.
  2. Verhit zonnebloemolie op middelhoge temperatuur in een pan met dikke bodem en voeg hier de aubergine aan toe. Roerbak de partjes aubergine 10 minuten totdat ze in formaat zijn afgenomen en goudbruin zijn geworden. Breng de aubergine op smaak met peper, voeg de chilivlokken en kappertjes toe aan de pan en roerbak het geheel nog 2 minuten.
  3. Verlaag de temperatuur van de warmtebron. Voeg Heinz Tomato Frito, Heinz Tomato Cubes Natural en rode wijnazijn toe aan de pan en laat de saus 15 minuten pruttelen.
  4. Bereid ondertussen de volkoren rigatoni volgens de instructies op de verpakking en snijd de basilicum grof.
  5. Voeg de helft van de basilicum samen met de rigatoni toe aan de pan met de saus en roer het geheel goed door.
  6. Verdeel de pasta alla norma over de borden en garneer met overgebleven basilicum.

Smakelijk!

Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

Wat is jouw favoriete gerecht met Heinz Tomato Frito? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen!! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan pasta met aubergine in tomatensaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt