...

FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken

door | 10 jul 2018 | Adv, bieten, Borrel, Ontbijt, Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Gespot op Veggie Festival – ZO TOF! Hordes mensen die in de rij stonden voor een Hollandse klassieker: poffertjes! Maar niet zomaar poffertjes, deze variant was 100% plantaardig, in 3 smaken (en kleuren) mét een lekkere klont van Flora’s plantaardige variatie op ‘roomboter’. LEKKER! En het leukste? Wij hebben het recept en het concept samen met Flora bedacht & Isabel stond als een gek te bakken in de stand 🙂 Dus we zijn nu echte poffertjes-experts! Welke smaak wil jij? Rode biet-framboos, basilicum-munt of mango-kokos? Met dit recept kun je ze nu ook thuis maken. Een vegan feestje voor volwassenen & kids!

Heb jij ‘m al geproefd? Vegan ‘roomboter’ van Flora!
Bij poffertjes hóórt natuurlijk een klontje roomboter, maar hoe los je dat op als je vegan poffertjes bakt? Wij hebben – al zeggen we het zelf – vandaag echt DÉ TIP hiervoor. Er is sinds kort een nieuwe spread op de markt, met de fantastische naam: Flora. In een sexy zwart bakje, gemaakt van een blend van shea- en kokosnootolie, amandelpasta en een snufje zout. Deze is zóóóó lekker! Officieel valt het in de categorie ‘margarine’ (daar vind je hem ook in de supermarkt), maar het is gewoon een overheerlijke roomboterachtige spread. Bovendien is hij 100% natuurlijk, vrij van lactose, conserveermiddelen, smaakstoffen en (!) vrij van palmolie. De perfecte toevoeging aan onze vegan poffertjes 🙂 Dus… aan de slag!

Wat heb je nodig voor het basisrecept?
Basis voor ongeveer 40 poffertjes:
250 g bloem
400 ml plantaardige drank
2 eetlepels chiazaad
6 eetlepels water (meng met chiazaad tot chia-egg)
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
flora om in te bakken
lekkere klont plantaardige ‘boter’ voor bij het serveren, onze favoriet: gezouten Flora
extra: poffertjespan

Let op: dit is de basis, per soort poffertjes verschillen de afmetingen en ingrediënten. Check dus goed het recept!

Voor de rode biet en framboos
200 ml bietensap
10 frambozen

Voor de basilicum en munt
half bosje muntblaadjes
half bosje basilicumblaadjes

Voor de mango en kokos
300 ml kokosmelk
150 g mangoblokjes

Hoe maak je de variaties: biet-framboos, basilicum-munt & mango-kokos?

Rood: rode biet en framboos:
Vervang de helft van de plantaardige drank in het recept door bietensap. Meng de droge ingrediënten in een ruime kom. Meng de plantaardige drank en het bietensap in een blender met 10 frambozen. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten. Gebruik een garde om de droge ingrediënten met de natte ingrediënten te mengen. Vet de poffertjespan in en bak de poffertjes goudbruin aan beide zijden tot het beslag op is.

Groen: basilicum en munt:
Meng de droge ingrediënten in een ruime kom. Meng de plantaardige drank in de blender met een half bosje muntblaadjes en een half bosje basilicumblaadjes tot een glad mengsel. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten. Gebruik een garde om de droge ingrediënten met de natte ingrediënten te mengen. Vet de poffertjespan in en bak de poffertjes goudbruin aan beide zijden tot het beslag op is.

Geel: mango en kokos:
Vervang de plantaardige drank door 300ml kokosmelk. In plaats van 250 gram bloem, weeg je 150 gram bloem af voor dit recept en voeg je daarnaast 150 gram mangoblokjes toe. De mango kun je makkelijk blenden samen met de kokosmelk. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten. Gebruik een garde om de droge ingrediënten met de natte ingrediënten te mengen. Vet de poffertjespan in en bak de poffertjes goudbruin aan beide zijden tot het beslag op is.

Kende jij Flora al? Wat vind je ervan? We zijn heel benieuwd. En heb jij onze vegan poffertjes gemaakt of Flora bij andere gerechten gebruikt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. Geniet ervan!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan poffertjes met plantaardige 'boter'
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt