...

Vegan poké bowl met voorgestoomde Poké Bowl rijst en tempeh

door | 25 nov 2017 | avocado, bonen, komkommer, Recepten, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Poké bowls zijn lekker, fris, gezond, en met de Lassie Voorgestoomde Poké rijst ook nog eens supersnel klaar! Deze kleurrijke bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Een Poké bowl bestaat uit een eiwitbron, groente, rijst en een Japanse dressing. Onze favoriet? De vegan poké bowl met voorgestoomde Poké Bowl rijst en tempeh!

Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst
Deze poké bowl is binnen een handomdraai klaar dankzij de Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst. Warm de rijst even kort op volgens de instructies op de verpakking, kies een eiwitbron, voeg je favoriete poké bowl toppings toe en maak de poké bowl af met een lekkere dressing of saus. Deze poké bowl is vegan, simpelweg door de vis te vervangen voor tempeh. Je kunt in plaats van tempeh ook tofu gebruiken. Verder kun je de bowl kleur geven met typische poké bowl ingrediënten als sojabonen, radijs, komkommer, avocado en zeewier.

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 verpakking Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst
6 radijsjes
1 avocado
1 halve komkommer
100 gram tempeh of tofu
100 gram edamame
15 g koriander of peterselie
15 g kiemen
2 el sesamzaadjes

Marinade tempeh of tofu
2 el tamari
2 tl olijfolie

1/2 tl gemalen gember

Dressing
2 eetlepels tamari
1 el sesamolie
1 cm verse gember
sap van een halve limoen

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu of tempeh in reepjes en maak een marinade van de olijfolie, tamari en gember.
  2. Marineer de tempeh/tofu minstens 20 minuten.
  3. Warm de Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst op volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd met een juliennesnijder de komkommer in repen, snijd de radijsjes en avocado in plakjes. 
  5. Verdeel de Poké Bowl rijst over twee kommen. Verdeel hier vervolgens de slierten komkommer, sojabonen, radijs en avocado over. Schep hier de tempeh/tofu bovenop.
  6. Maak de bowls af met de toppings; kiemen, sesamzaadjes en verse kruiden.
  7. Hak de gember heel fijn. Maak een dressing van de tamari, sesamolie, sap van een halve limoen en de gember. Besprenkel over je poké bowl.

Dit is het favoriete poké bowl recept van Chantal van Feelgoodbyfood

Heb jij deze vegan poké bowl met gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh
Article Name
Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh
Description
Poké bowls zijn lekker, fris, gezond en ontzettend Instagrambaar. Er zijn hele lekkere varianten die ook vega of vegan zijn. Het recept vind je hier!
Author
Chantal Meijer
Volg Chantal

Chantal Meijer

Voedingsdeskundige en blogger at Feel Good by Food
Chantal is vegetariër en eet zoveel mogelijk puur en plantaardig. Met de focus op gezonde darmen en je energiek en fit voelen. Haar favoriete eetmoment is het ontbijt en ze houdt van een goede kop koffie. Naast koken zet ze eten ook graag mooi op de foto en houdt ze van sporten. Fitness, fietsen, zwemmen, hardlopen, het liefst in de natuur!
Chantal Meijer
Volg Chantal

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt