Pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen
Lieske van der Waals

Pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen

zaterdag 23 november 2024
Naar recept
Vandaag op het menu: een heerlijk en eenvoudig veganistisch pompoenrisotto recept! Dit gerecht is perfect voor een gezellige herfstmaaltijd en ideaal om te maken tijdens het weekend, of wanneer je doordeweeks wat meer tijd hebt om te genieten van het koken. De romige risotto met de zoete smaak van pompoen is niet alleen een feestje om te eten, maar ook super lekker recept voor tijdens deze koude herfstdagen. Dus, zet je favoriete muziek op, haal je ingrediënten in huis en laat je verwennen door deze verwarmende maaltijd!

Pompoenrisotto


Pompoen en risotto zijn de perfecte combinatie voor een gezellige, herfstachtige maaltijd. De romige textuur van risotto kan zich namelijk heel goed mengen met de zachte, lichtzoete smaak van pompoen. Of je nu kiest voor een klassieke pompoenpuree of kleine blokjes pompoen die lekker meebakken, deze kleurrijke herfstgroente brengt niet alleen smaak, maar ook een mooie oranje gloed op je bord.


Wanneer je pompoenblokjes toevoegt kun je deze roosteren in de oven of bakken in een pan voordat je ze toevoegt aan de risotto. Dit zorgt ervoor dat de pompoen alvast gaart en je deze dus aan het eind van het kookproces kunt toevoegen. Dit versnelt het proces en zorgt ervoor dat je niet uren in de keuken staat!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de pompoenrisotto

Hoe maak je deze risotto met pompoen?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Verwijder de schil en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de rode uien in ringen, scheur eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken en snijd de salie grof.

Stap 3

Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met zout en peper en rooster het geheel 20 minuten in de oven.

Stap 4

Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.

Stap 5

Meng de hazelnoten met de agavesiroop en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schud de hazelnoten halverwege de kooktijd een keer om.

Stap 6

Verhit ondertussen twee eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg hier Lassie risottorijst aan toe, roerbak de rijstkorrels totdat de korrels glanzen. Voeg ongeveer een soeplepel bouillon toe aan de pan en wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je een nieuwe lepel bouillon aan de risotto toevoegt. Herhaal deze stap totdat de risotto gaar is en de bouillon op is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer tot slot de pompoen door de risotto.

Stap 7

Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hier de paddenstoelen in op hoge temperatuur, dit duurt ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut de gesneden salie toe.

Stap 8

Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hier de paddenstoelen in op hoge temperatuur, dit duurt ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut de gesneden salie toe.

Stap 9

Voeg opnieuw een eetlepel olijfolie toe aan de pan en roerbak de rode ui op middelhoge temperatuur totdat deze zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe aan de rode ui, verlaag de temperatuur en laat het geheel nog 2-3 minuten pruttelen.

Stap 10

Verdeel de pompoenrisotto over de borden en garneer met gebakken paddenstoelen, rode ui en geroosterde hazelnoten. Geniet van dit makkelijk vegan pompoenrisotto recept!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je andere plantaardige recepten geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Ben je op zoek naar meer recepten met pompoen? Klik dan op deze link en vind onze favoriete recepten!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Wat is deze pompoenrisotto lekker

11:40 19 januari 2024

Wat leuk om te lezen! :-)

11:40 19 januari 2024

advertenties worden steeds talrijker. Op zich geen probleem; maar ..... als ik wil printen en ik krijg eerst 3 x ads krijg te zien wordt ik wat kriegelig

11:40 19 januari 2024

Hi Joep, onder de recepten staat een printknop. Daarmee zou je het moeten kunnen printen zonder advertentie. Daar kun je zelfs delen verwijderen (bijvoorbeeld introductie) en hem dan uitprinten. Als op deze manier niet lukt laat het dan even weten!

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.