Van begin februari tot eind juni zijn ze volop verkrijgbaar: asperges uit Nederland. Vandaag zetten wij deze lekkere en gezonde groente in het zonnetje met een heerlijk vegan quiche recept. Dit makkelijk vegan recept heb je binnen een handomdraai op tafel staan, maar dat doet niet af van de smaak. De nori geeft deze hartige taart namelijk een leuke twist!
Ingrediënten
Voor 1 vegan quiche
7-8 plakjes hartige taart- of bladerdeeg, ontdooid
350 g groene asperges
1 blok tofu, 375 g
½ tl tijm
½ tl knoflookpoeder
¾ tl uienpoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
1 el tarwebloem
12 el sojamelk, ongezoet
3 norivellen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal de plakjes hartige taart- of bladerdeeg uit de vriezer en laat enkele minuten ontdooien.
- Vet in de tussentijd een springvorm in met wat olijfolie.
- Snijd 2 cm van de uiteinden van de asperges en snijd ze doormidden. Spoel ze onder de kraan schoon. Breng een laag water aan de kook en laat hierin de asperges 3-5 minuten op een wat lager vuur koken. Giet de asperges hierna af.
- Maak de vulling van de vegan quiche: laat de tofu uitlekken en wikkel hem in een theedoek. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Doe de tofu samen met de kruiden, tarwebloem, sojamelk en verkruimelde norivellen in een blender. Vermaal tot een gladde massa.
- Doe het tofumengsel in een kom en schep hier de asperges doorheen.
- Beleg de springvorm met het bladerdeeg en giet hier de vulling in voor de vegan quiche.
- Schuif de springvorm voor 40 minuten in de oven. Laat de vegan quiche nog even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet van dit veganistisch recept!
Ben jij aan de slag gegaan met dit veganistisch recept? Of heb je een ander plantaardig recept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
0 reacties