...

Vegan roze koek

door | 22 aug 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Ben jij fan van bakken? Dan hebben we hebben iets speciaals voor je – dit verrukkelijke recept voor een vegan roze koek! En waarom vegan? Omdat het goed is voor ons, de dieren en de planeet! Dit recept komt uit het kookboek ‘Heel Holland bakt vegan‘ van Enzo Pérès-Labourdett, winnaar van Heel Holland Bakt 2022. Met elke hap van deze roze koek geniet je niet alleen van een heerlijke traktatie, maar draag je ook bij aan een blije, groenere wereld. Dus duik mee de keuken in en leer hoe je deze koek vegan maakt!

 

Ingrediënten

voor zes vegan roze koeken
200 g plantaardige yoghurt
170 g poedersuiker
120 g amandelmeel
100 g patentbloem
60 g zonnebloemolie
5 g bakpoeder
1/4 tl fijn zout
1/4 tl amandelextract

voor de roze fondant
200 g bakkersfondant
1 el rozenwater
roze kleurstof (of gebruik vermalen dragonfruit als natuurlijke kleurstof)

 

Bereiding

1. Vet zes gladde tartelettes-vormpjes in met wat olie. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop met een garde de yoghurt, amandelextract en poedersuiker door elkaar. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en klop tot je geen klontjes meer ziet. Vul de tartelettevormpjes tot twee derde met het beslag en bak 20 tot 25 minuten. Zet de vormpjes met biscuit direct op het aanrecht en bedek ze met een vel bakpapier en een bakplaat. Zo worden je gerezen koeken mooi plat en zullen ze echt op roze koeken lijken. Laat de koeken goed afkoelen voordat je de bakplaat verwijderd en ze uit de vormen lost.
3.
Maak je hand goed nat en haal daarmee, al scheppend, het fondant uit de verpakking. Warm het fondant au bain-marie op tot 37 °C. Let op dat het niet warmer wordt want dan slaat je fondant dof uit. Meng met een spatel het rozenwater en kleurstof door de fondant. Lepel een flinke klodder fondant op je roze koek en smeer dit uit zodat de koek mooi bedekt is. Laat het teveel aan fondant terug in de pan druipen en haal vervolgens een schone vinger langs de rand van de koeken om druipers te voorkomen. Prik eventuele luchtbelletjes met een cocktailprikker door zodat ze een mooie egale laag krijgt. Laat het fondant ongeveer 30 minuten uitharden voordat je de vegan roze koek eet. 

Heb jij al eens eerder zelf een vegan roze koek gebakken? Of heb je dit recept uit ‘Heel Holland bakt vegan‘ geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.

Heel Holland bakt vegan
Bol.com | Libris
Enzo Pérès-Labourdette
27,99 | Kosmos Uitgevers

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan roze koek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt