...

Vegan Thaise groene curry ramen

door | 21 aug 2018 | bonen, Curry, paksoi, Recepten, Soep, Vegan, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er weer een vegan recept op het menu: Thaise groene curry ramen. Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Daarom kan je er een hoop veganistische recepten mee koken. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Dat is pas een makkelijk vegan recept! Lekker, gezond en een gerecht boordevol verse groenten: Thaise groene curry ramen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 porties vegan Thaise groene curry ramen
4 porties ramen noedels
1,5 liter groentebouillon
400 ml kokosmelk
4 theelepels groene currypasta
15 cm gember, geraspt

Toppings voor de vegan ramen
150 g sperziebonen, schoongemaakt uiteinden verwijderd
2 kleine Shanghai paksoi, grofgesneden
2 wortels, in noedels of reepjes
1 bosje Thaise basilicum
1 bosje koriander
Optioneel: chili-olie of hete rode saus

Hoe maak je vegan Thaise groene curry ramen?

  1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg kokosmelk, currypasta en gember toe.
  2. Zet ondertussen een pan kokend water op en blancheer hier de sperziebonen en paksoi in.
  3. In de pan waar je de groenten geblancheerd hebt, kook je de noedels in 1 minuut gaar. Kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking, niet alle noedels hebben dezelfde kooktijd.
  4. Maak de borden op door de noedels in het midden van het bord te leggen met de sperziebonen, paksoi, wortels, Thaise basilicum en koriander. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Naar smaak kun je chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je vegan ramen soep. Geniet van deze heerlijke vegan Thaise groene curry ramen!

Smakelijk!

Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of zijn er andere makkelijke vegan recepten die jouw favoriet zijn? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Thaise groene curry ramen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt