Vegan tonijnburger met yuzu mayonaise en shiitake
Tessa Emmen

Vegan tonijnburger met yuzu mayonaise en shiitake

dinsdag 14 januari 2025
Naar recept
Deze plantaardige burger is een smaakvol alternatief voor traditionele tonijnburgers en laten je genieten van de zeevruchtensmaak zonder het milieu te schaden. De toevoeging van een verfrissende yuzu mayo brengt een citrusachtige kick die perfect samensmelt met de hartige smaken. Bereid je voor op een onweerstaanbare en voedzame burgerervaring!

Plantaardige tonijn


Plantaardige tonijn wordt gemaakt van ingrediënten zoals erwteneiwit, sojabonen, of zelfs watermeloen. Dankzij slimme innovaties in de voedingsindustrie is de textuur bijna niet van echte tonijn te onderscheiden. Maar, smaken verschillen, zo ook bij tonijn. Wij vinden niet elke plantaardige tonijn even lekker, maar we hebben toch een paar favorieten gevonden. En wanneer je het verwerkt in een recept als deze, wordt het sowieso al een stuk aangenamer!


Wat zo fijn is aan plantaardige tonijn, is dat het ontzettend veelzijdig is. Maak er een heerlijke tonijnsalade mee voor op een knapperige boterham, meng het door je pasta of gebruik het als topping op een poké bowl. Bovendien bevat het vaak minder vet dan echte tonijn, en hoef je je geen zorgen te maken over kwik of overbevissing.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de plantaardige tonijnburger

Bereidingswijze plantaardige tonijnburger

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de tonijnburger in een kom. Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en vorm hier met je handen burgers van. Zet de tonijnburgers 20 minuten in de koelkast.

Stap 2

Maak ondertussen de yuzu mayonaise door de yuzu dressing te mengen met de mayonaise. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de shiitake 5 minuten totdat deze goudbruin kleurt.

Stap 4

Verhit in dezelfde koekenpan olie op middelhoge temperatuur en bak de plantaardige tonijnburgers 7-8 minuten totdat deze goudbruin kleuren.

Stap 5

Grill de hamburgerbroodjes in een pan 2-3 minuten op de snijkant, totdat deze goudbruin kleuren.

Stap 6

Verdeel de hamburgerbroodjes over vier borden en beleg deze met de yuzu mayonaise, de komkommerslierten, botersla, de tonijnburgers en de shiitake. Maak af met de bosui en de overige ingrediënten. Serveer direct.

Heb jij dit recept thuis gemaakt? Of heb je een ander favoriete burgerrecept?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

de 'plantaardige tonijn', ben ik denk ik nog niet tegengekomen in de winkel, waar zoek ik dan? Vers, diepvries, blik, anders? Vegetarische / plantaardige producten zijn jammer genoeg nog te vaak op basis van tarwe. Het zou een stuk schelen als dat niet zo was.

11:33 19 januari 2024

Hi Melanie, Je vindt de plantaardige tonijn in het schap naast de 'normale' tonijn in blik bij de Albert Heijn. Helaas bevatten deze producten ook gluten... Liefs, Tessa

11:33 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.