...

Vegetarisch paasmenu: mueslibrood met appel

door | 29 mrt 2021 | Brood, Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Met een plak versgebakken mueslibrood met wat boter bij de koffie maak je ons heel erg blij. Deze variant is redelijk gezond en kun je zonder schuldgevoel eten. Heerlijk met al die stukjes noten, vruchten en rozijnen. En eigenlijk is ‘ie het lekkerst als je hem eet als ‘ie nog een beetje warm is!

Ingrediënten
voor het deeg
250 g volkorenmeel
150 g bloem
1 tl zout
50 g plantaardige boter
7 g gedroogde gist
25 g basterdsuiker
250 ml sojamelk

voor de vulling
25 g noten
1 appel
0,5 tl kaneel
200 g rozijnen
150 g muesli
boter om in te vetten

Bereidingswijze
1. Vet een broodvorm of cakevorm in. Verwarm de sojamelk kort in een pan zodat deze lauwwarm wordt. Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg. Doe dit minimaal 10 minuten. Dek de kom af en laat dit daarna minimaal 1 uur rijzen op een warme plek.
2. Rooster de noten ongeveer 5 minuten in de oven totdat ze bruin beginnen te kleuren. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen. Hak de noten daarna fijn.
3. Wel de rozijnen 30 minuten in warm water en laat ze daarna goed uitlekken. Schil en snijd de appel in stukjes. Meng de rozijnen, appel, noten, kaneel en driekwart van de muesli.
4. Kneed het muesli mengsel door je brooddeeg. Zorg ervoor dat de noten, muesli en rozijnen goed zijn verdeeld door het deeg. Maak nu een lange rol van je deeg die net zo groot is als je cakevorm. Leg daarna de overige muesli op een plank of je werkblad en rol het deeg hier doorheen.
5. Doe het deeg in de bakvorm en zorg ervoor dat je uitstekende rozijnen weghaalt zodat deze niet aanbranden. Dek je deeg af met een theedoek en laat nog een keer 1 uur rijzen op een warme plek.
6. Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de bakvorm in de oven en bak 45 minuten. Je kunt controleren of je brood gaar is door erop te kloppen, het hoort hol te klinken. Stort je deeg voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen. Daarna is hij klaar om te serveren. Heerlijk met een beetje boter voor bij de vegetarische paasbrunch!

Staat dit mueslibrood tijdens Pasen bij jou op tafel? Of heb je een ander favoriet paasrecept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mueslibrood met appel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt