Wanneer je over Spaans eten begint, denkt men al snel aan een heerlijke paella. Dit beroemde Spaanse gerecht combineert rijst, vlees, vis en groenten in een grote, ondiepe pan. Vandaag delen we een vegetarische versie waar je van zult smullen! Verras jezelf met dit traditionele Spaanse gerecht in vega stijl uit het kookboek Van Aardappel tot Zeewier, geschreven door Eke en Annemarie.
Ingrediënten
voor 4 personen
8 kleine artisjokharten
4 teentjes knoflook
3 rijpe zoete trostomaten
2 uien
1 groene paprika
1 rode paprika
1 stengel bleekselderij
400 g tuinbonen
300 g bombarijst
15 g platte peterselie
700 ml groentebouillon
100 ml droge witte wijn
4 el olijfolie
2 el zoet paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 mespunt saffraandraadjes (ca. 20 stuks of 0,1 g)
Bereidingswijze
1. Week de saffraan in de witte wijn, snipper de uien en snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de paprika’s, bleekselderij en trostomaten in kleine stukjes.
2. Verhit de olie in een ruime koekenpan of paellapan en voeg ui, paprika, selderij en knoflook toe. Bestrooi met zout en peper en fruit 5 minuten tot de groenten hun vocht hebben verloren en lichtbruin kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten. Roer het paprikapoeder en de helft van de peterselie erdoor en bak kort mee.
3. Doe de rijst in de pan en voeg de saffraanwijn en groentebouillon toe. Breng het gerecht aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Gebruik geen deksel tijdens de bereiding van paella, de waterdamp moet kunnen vervliegen en niet condenseren op het gerecht.
4. Schep de tuinbonen en artisjokharten erdoor en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de rijst beetgaar is.
5. Verdeel de paella over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Ga jij dit recept uit Van Aardappel tot Zeewier van Eke en Annemarie maken? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram wat je ervan vond? We zijn benieuwd!
Van Aardappel tot Zeewier
Eke Mariën en Annemarie Coopman
ISBN: 9789461563156
Prijs: €29,95
0 reacties