Wij houden van vakantie! Volgens ons is er niks leukers dan het leren kennen van nieuwe culturen en de daarbij behorende keukens. Deze zomervakantie maken wij met elkaar een digitale roadtrip! We bezoeken gedurende de zomer drie landen en delen onze favoriete recepten met jou. Stap in, dan rijden we het laatste stuk!
We beginnen deze roadtrip in Spanje; het land van de zon! Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan tapas. Hier hoort natuurlijk een tafel vol met kleine hapjes bij waar we de hele avond van mogen snoepen. Wij zijn er dol op! In Spanje worden tapas vaak gegeten met een lekker verfrissend drankje, dus schenk maar vast iets lekkers in voor jezelf! Dan gaan we aan de slag met de oesterzwam calamares, Pimientos el Padrón en pinxtos met gegrilde paprika en Manchego!
Oesterzwam calamares
Ingrediënten
1 verpakking (140 g) koningoesterzwammen, in plakken
1 vel nori, gesnipperd
1 citroen, in partjes
200 g paneermeel
50 g bloem
150 ml water
1 tl gerookte paprikapoeder
zout en peper
frituurolie
voor de saus
50 g (plantaardige) yoghurt
15 g platte peterselie, fijngehakt
3 el (plantaardige) mayonaise
1 el mosterd
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper
2. Gebruik een kleine, ronde uitsteekvorm om het midden van een schijfje oesterzwam eruit te steken zodat je een plat rondje overhoudt. Herhaal dit met de rest van de oesterzwammen.
3. Meng de bloem en het water in een kom tot een glad geheel. Voeg eventueel extra water toe als het beslag te dik is.
4. Doe het paneermeel met de nori en gerookte paprikapoeder in een ondiep bord.
5. Dip de oesterzwam ringetjes eerst door het bloembeslag zodat deze aan beide kanten bedekt zijn.
6. Schep de ringetjes vervolgens door het paneermeelmengsel.
7. Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de calamares in 4-5 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
8. Laat de calamares uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
9. Serveer de oesterzwam calamares warm met de saus en wat citroenpartjes.
Pimientos el Padrón
Ingrediënten
1 teentje knoflook, in plakjes
200 g Padrón pepers
5 el olijfolie
½ tl grof zeezout
Bereidingswijze
1. Verhit een wok op middelhoge temperatuur met wat olijfolie. Laat de olie heet worden.
2. Voeg de knoflookplakjes toe en laat 1 minuut bakken. Voeg de Padrón pepers toe en laat 5 minuten goed bakken in de olie. Bak de pepers aan alle kanten tot er een paar zwarte vlekjes ontstaan.
3. Haal de pepers uit de pan en bestrooi met het zeezout. Serveer direct.
Pinxtos met gegrilde paprika en Manchego
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 stokbrood, in schuine plakjes
150 g Manchego, in plakjes
olijfolie
Bereidingswijze
1. Zet de oven op grillstand en rooster de paprika ongeveer 20-25 minuten met het vel naar beneden tot het vel zwartgeblakerd is.
2. Zet de oven op hete lucht en verwarm de oven voor op 175 °C.
3. Bestrijk de plakjes stokbrood met een kwastje met wat olijfolie en verdeel deze vervolgens over een ovenrooster. Rooster het brood 6-8 minuten in het midden van de oven of totdat ze knapperig zijn.
4. Verwijder het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
5. Verdeel de plakken Manchego over de gerooste plakes stokbrood, gevolgd door de paprikareepjes. Serveer direct.
Heb jij een van deze hapjes gemaakt, of alle drie? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
0 reacties