...

Veggie cocktails

door | 24 aug 2013 | Borrel, Eetpatroon, pompoen, Raw Food, Recepten, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Alcohol, voor mij één van die geneugten van het leven waar ik intens van kan genieten. Een etentje zonder wijn of een feestje zonder een mooi drankje in een sierlijk glas, ik kan het niet missen. Toch weten we allemaal dat alcohol in een vrolijk maar oh zo ongezond product is, in alle opzichten. Daarom vind ik het een uitdaging om als Hippe Vegetariër hier het beste van te maken zonder dat het feestgevoel erop achteruit gaat. Kortom geen Skinny Bitches voor mij, want van alleen soda en vodka word ik natuurlijk niet blij, maar van groentecocktails wel! En laat dat nou bijna net zo mager zijn als die Skinny Bitch… en duizend keer lekkerder! Om blij van te worden.

Pompoen & appelcider
Mix één maatje pompoenpurree met één maatje vanille vodka, één maatje appelcider en één maatje Ginger Ale. Shake and Enjoy!

Spicy Lady
Mix één maatje Tonic Light met één maatje citroen vodka, een scheutje gembersiroop, een klein handje muntblaadjes, twee schijfjes komkommer en een kwartje fijngesneden Jalapeno peper. Tip: maak hem eerder klaar dan je hem serveert, dan is de smaak geconcentreerder en geven de pepertjes een super verassend effect!

Watermeloen & komkommer
Mix één maatje watermeloensap met één maatje komkommersap (allebei de sappen zeven voor gebruik), één maatje citroen vodka, twee theelepels citroensap en eventueel een theelepel honing. Een super fris zomerdrankje!

Wortel & Grapefruit
Mix één maatje wortelsap met één maatje citroen vodka, ½ maatje Grapefruitsap, ½ maatje citroensap en eventueel een theelepel honing. Je zou bijna zeggen dat het gezond is!

Basilicum & kaneel
Mix één maatje peer vodka met één maatje Tonic, één maatje sinasappelsap (vers geperst), een klein handje basilicumblaadjes, twee schijfjes komkommer en een kaneelstokje. Officieel wordt dit recept gemaakt met ‘Lillet Blanc’, een bijzonder aperitief uit Frankrijk, maar dit is soms moeilijk te krijgen dus dan is peer vodka een leuke vervanger!

Dit is zoals ik mijn veggie cocktails lekker vind, maar alles is aan te passen naar smaak. Maak de cocktails af met crushed ice en een mooie garnering. Light & feestelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
veggie cocktails
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

1 Reactie

  1. Annelies

    Hoeveel ML is één maatje ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt