...

VEGGIE in 20 minuten: geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

door | 9 sep 2018 | Adv, De Hippe Vegetariër, kikkererwten, Kookfilmpjes, paprika, Recepten, Snel klaar, Soep

Print Friendly, PDF & Email

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag paprika in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 rode paprika’s
1 ui
750 milliliter groentebouillon
200 gram kikkererwten
40 gram pijnboompitten

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de paprika in vieren, verwijder het hart en meng met een scheut olijfolie, zout en peper.
  3. Rooster de paprika in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Verhit olie in een pan, fruit de ui gedurende 3 minuten tot hij glazig begint te worden. Voeg de gegrilde paprika en de groentebouillon toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  7. Gebruik een keukenmachine, blender of staafmixer om er een egale soep van te maken.
  8. Verdeel de soep over de kommetjes, voeg per kommetje twee eetlepels kikkererwten toe en garneer met pijnboompitten.

PS. Meer weten over paprika? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met paprika!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
VEGGIE in 20 minuten: geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten
Article Name
VEGGIE in 20 minuten: geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten
Description
Op zoek naar een supersnel recept? Maak deze geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten. Binnen 20 minuten op tafel!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

2 Reacties

  1. Paula

    Zitten de kikkererwten ook in de te blenderen soep of zijn ze alleen voor de garnering ?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Paula, wij hebben de kikkererwten gebruikt voor de garnering. Maar als je de soep iets wilt indikken kan je ook de helft van de hoeveelheid door de soep kunnen blenden. Groetjes, Lieske

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt